Okolju prijazna zobna higiena

Okolju prijazna zobna higiena

Alternativa zobnim ščetkam za enkratno uporabo.

Majhna zobna ščetka - velik korak za okolje

Glede na ocene, da se po vsem svetu vsako leto zavrže 3,5 milijarde plastičnih zobnih ščetk, se zdi več kot primerno iskati okolju prijaznejše alternative. Toda ali to obstaja? In kako jih je mogoče najti? To so vprašanja, ki si jih zastavite kot novinec na področju življenja brez plastike za enkratno uporabo in ki je na začetku lahko ovira. Presenetljivo je, da je na trgu veliko alternativ, ki jih lahko preizkusite. Ko se enkrat soočite z izzivom, se vsakodnevna navada hitro spremeni v trajno spremembo, ki je dobra za vas in okolje.

Kaj je torej alternativa? To je okolju prijazna zobna ščetka.

Avstralska blagovna znamka Natural Family CO. ponuja zobne ščetke, katerih ročaji in embalaža so izdelani iz koruznega škroba brez GSO in so zato 100 % biološko razgradljive. Trajnostno pridelana koruza je osnova za uporabljen koruzni škrob, ki ponuja številne prednosti: prihaja iz obnovljivega vira, ne vsebuje toksinov, je kompostljiv in pušča majhen ekološki odtis med proizvodnjo.
Pri predelavi koruznega škroba nastane polimlečna kislina (PLA), ki mu daje podobno konsistenco kot plastika, vendar brez škodljivih snovi. Kot surovina je škrob podoben koruzni moki, vendar ima ključno prednost, da se ekstrahira iz notranjosti zrna in zgosti bolj kot moka iz polnozrnatega zrna.

Že po desetih tednih v kompostu se ročaji koruznega škroba začnejo razpadati in po približno 12 mesecih dobijo kredasto konsistenco, ki jo je mogoče zlahka razbiti. To je izjemno kratek čas v primerjavi z več kot 400 leti na odlagališču.

Ščetine zobnih ščetk so narejene iz mehkega najlona, ki ne vsebuje BPA in ga je mogoče reciklirati. Zaradi tega so ščetine nežne a dovolj vzdržljive, da prenesejo pogosto ščetkanje. Poleg tega so ščetine zožane, tako da je z njimi mogoče dobro očistiti tudi prostore med zobmi.

Prispevek k ozaveščanju

Ker je izjemno pomembno, da se zavedamo problema plastike, sta si Natural Family CO. in njena sestrska blagovna znamka JACK N' JILL zadala cilj, da bosta podprla tudi organizacijo 1 % for the Planet in namenila 1 % prihodkov od prodaje v ta namen.

1% for the Planet je mednarodna organizacija, katere člani vsaj 1% svoje letne prodaje namenijo za okoljske namene. Njegovo poslanstvo je "graditi, podpirati in aktivirati zavezništvo podjetij, ki so finančno predana zdravemu planetu" .

Soustanovitelj Natural Family CO., Rachel Bernhaut pravi takole: "Cilj Natural Family CO. je povečati ozaveščenost o izdelkih brez plastike in v zameno podpreti okoljske pobude z našimi donacijami."

Tukaj lahko najdete vse izdelke Natural Family CO.