Operite namesto zavrzite – tudi pri mesečnem perilu

Operite namesto zavrzite – tudi pri mesečnem perilu

Okolju prijazne alternative med menstruacijo

Trajnostna mesečna higiena je zelo priljubljena. Vse več žensk računa na alternative običajnim vložkom in tamponom. Zakaj? Če izračunate, kako pogosto ženska v povprečju dobi menstruacijo (približno 500 ciklusov) in koliko odpadkov nastane v tem času (približno 17.000 tamponov ali vložkov), je odgovor očiten.

Glavni razlog za prehod na mesečno higieno za večkratno uporabo je izogibanje odpadkom, saj v smeteh ali celo v vodi ne konča le sam menstrualni izdelek, temveč tudi dodatna zunanja embalaža. Z leti se nabere veliko smeti.

Sedaj obsataja velika izbira. Nekatere posežejo po menstrualni skodelici, druge po menstrualnih gobicah, mnoge verjamejo v perilo za mestruacijo ali raje uporabljajo pralne vložke in spodnjice. Blagovna znamka masmi se s svojo serijo Reuse zanaša prav na pralne izdelke za menstruacijo - vključno z vložki iz blaga in spodnjicami za mensturacijo. Te lahko umivate do 100 krat brez, da izgubijo vpojnost. Prav tako s pralnimi izdelki ni potrebna dodatna pot v trgovino, tako privarčujete tudi denar.

Oglejmo si pobliže izdelke znamke Masmi:

Tako kot otroške plenice iz blaga so tudi vložki iz blaga in spodnje perilo iz blaga še posebej okolju prijazni. Ker jih je mogoče prati, jih lahko uporabljate znova in znova vsak mesec, kar pomeni brez odpadkov. Toda umivanje lastne menstrualne higiene je za veliko žensk ovira. Pogosto vprašanje je: Ali je to higienično? Da, je. Ker so po majhnem predhodnem izpiranju in pranju pri 60–90°C (spodnje perilo 40°C) izdelki iz blaga ponovno higiensko čisti. Torej brez skrbi!

Pralni vložki in podobno so zelo zračni v primerjavi z običajnimi mesečnimi higienskimi izdelki. Poleg tega so izdelki iz blaga izdelani v celoti brez kemikalij, dišav ali druge plastike. Kar predstavlja dodaten bonus, ki ne draži občutljivega intimnega predela ženske in nožične flore. Draženje intimnega predela lahko pozroči srbenje ali glivične okužbe. Obenem so izdelki iz tkanite zelo udobni za nošenje. Brez stiskanja, brez plastike, brez lepljenja. Za pravilno prileganje poskrbijo mehka krilca.

In kakšna je sestava pralnih izdelkov znamke Masmi?

1. Zgornji sloj: Certificiran organski bombaž (GOTS). Ta material je v neposrednem stiku z intimno cono.

2. Vpojna plast: 3D tkanina iz certificiranega organskega bombaža. Ta plast ima visoko absorpcijsko sposobnost in dopušča dihanje.

3. Neprepustna plast: Tudi spodnja plast je izdelana iz certificiranega organskega bombaža z zelo tankim poliuretanskim laminatom v notranjosti. Laminat je vodoodporen, a hkrati zračen. Ne prepušča tekočine, ampak odvaja kondenzacijsko vlago telesa.

To pomeni, da v spodnjice ne daš kar navadnega kosa blaga. Kombinacija različnih plasti zagotavlja varnost, ima visoko vpojno jedro in nudi zanesljivo zaščito pred puščanjem.

Mesečna higiena znamke Masmi:

Na splošno alternativna menstrualna higiena ni v ničemer slabša od običajnih izdelkov. Kot smo že omenili je prehod iz tradicionalnih vložkov in tamponov na izdelke za večkratno uporabo zagotovo velika spremeba, saj zahteva popolnoma novo rutino. Vendar se dolgoročno splača prestop na okolju prijazne alternative. Prijazna reštev do okolja, vašega zdravja in denarnice.

Majhen nasvet za zamenjavo, če še vedno niste prepričani: Na začetku pralne izdelke uporabite ob šibkih dneh ali kadar se pojavijo izcedki. Tako lahko izdelke preizkusite brez zadržkov in se počasi privadite na njihovo uporabo.

Kratek pregled vseh izdelkov za ponovno uporabo znamke Masmi.