Essentiq - kakovost naravnega

Ta teden predstavljamo slovensko podjetje Essentiq in načela, s katerimi so kozmetični izdelki proizvedeni.

Dobiti življenjsko silo iz narave in s tako malo sintetičnih snovi kot je le mogoče, je načelo Essentiq.

To načelo prežema celotno podjetje in je pomembno vlogo igralo že pri njihovem poimenovanju. Ime izvira iz angleške besede "bistvo" in francoske "Authentique" skupaj pa ju lahko nekako prevedemo v "čist ekstrakt".

Ta tako imenovani "čist ekstrakt" lahko doživite z vsemi proizvodi Essentiq. V svojih izdelkih uporabljajo 98% naravnih sestavin iz ekološke pridelave, ki dokazano negujejo kožo in lase. Preostali odstotek oziroma dva, pa predstavljajo povsem naravni konzervansi, emulgatorji itd. Te snovi so dodane v tako majhnih količinah kot je le mogoče in so pomembe pri preprečevanju kontaminacije z bakterijami, virusi ali glivicami.

Vsi izdelki Essentiq so brez sintetičnih barvil, dišav in konzervansov, belil, ethanola, stabilizatorjev, PEG, SLS, SLES, parafinov, silikonov in drugih petrokemičnih sestavin in gensko spremenjenih organizmov.

Prav tako pri Essentiq uporabljajo le naravno proizvedene proizvode živalskega porekla kot so mleko in med. Pakiranje je mogoče 100% reciklirati.

Essentiq Facial Serum

Facial Serum Essentiq ima posebno funkcijo. Proizveden je s posebnim konceptom brez alkohola. Mnogi serumi, ki so na voljo na tržišču, vsebujejo etanol kot topilo za olja. Na žalost alkohol še dodatno izsušuje že tako suho kožo. Tako se izgubi velik del negovalnih lastnosti drugih sestavin. Pri inovativnem obraznem serumu je uporabljena formula s čistimi rastlnskimi glukozidi in oleati, ki so uporabljeni namesto alkohola. To je opazno pri uporabi. Izdelek pušča majhne bele lise, ki se v trenutku absorbirajo v kožo.

Geli za prhanje brez sulfatov

Nova je tudi linija za tuširanje brez sulfatov. Opustitev sulfatov pri izdelkih za čiščenje telesa ima številne prednosti. S tem se zmanjša verjetnost draženja kože, koža izgubi manj vlage, med umivanjem pa preprečimo vpliv na naravni kislinski plašč kože, zato koža posledično absorbira manjšo količino škodljivih snovi. Poleg tega. barva las traja dlje.

Tukaj odkrijte vse proizovode Essentiq.