Nežna nega otroške kože

Otroška koža je zelo občutljiva, zato potrebuje posebno nego. Pomembno je, da uporabljate negovalna sredstva, ki vsebujejo čim manj sestavin in ne vsebujejo mehčal, eteričnih olj, mineralnih olj, konzervansov, dišav in barvil. Tukaj boste našli več informacij o zaščiti občutljive otroške kože.  

Za čiščenje

Koristna informacija za začetek: najboljše čistilno sredstvo za dojenčke je na začetku topla voda. Koža je po rojstvu zelo občutljiva in mora najprej razviti odpornost na vplive okolja. Tako zgodaj ne potrebujete kopeli in podobnega, saj lahko le izsušite nežno kožico. Za otroke, ki že imajo suho kožo, lahko dodate nekaj kapljic otroškega olja v vodo. Takšen izdelek je na primer Burt's Bees Baby Bee negovalno olje za dojenčke. Pri suhi koži lahko po kopanju uporabite tudi neodišavljano kremo za dojenčke. Takšna je na primer Lavera Sensitive negovalna krema za dojenčke. Primerna je tako za obraz kot telo in izdatno neguje dojenčkovo kožo.  

Kasneje, ko je dojenčkova koža že odporna na vplive okolja, priporočamo uporabo Weleda losjona in šampona za umivanje z ognjičem. Izdelek nežno očisti in hkrati neguje z mandljevim in sezamovim oljem ter izvlečkom bio ognjiča.  

Plenični izpuščaj - vnetje ritke

Draženje kože se najpogosteje pojavlja v predelu pleničk. Do kože prihaja malo zraka, zato le ta pogosto pordi in pojavijo se izpuščaji. Težave lahko preprečite s temeljitim čiščenjem z vodo. Če težave ostajajo, poizkusite zagotoviti čimveč zračenja in čimveč časa brez pleničk. Prav tako pa ne pozabite na nego s kremo. Idealna je Weleda Calendula Baby. Krema neguje z aktivnimi sestavinami iz ognjiča in cvetov kamilice, ki prihajajo iz certificirane ekološke pridelave. Izdelek preprečuje neprijeten občutek. Pri tovrstnih težavah pomaga tudi Pilogen Bio Baby pasta s cinkovim oksidom, ki v kombinaciji s kvalitetnimi olji, vitamini in ognjičem deluje blagodejno in tvori tanek zaščitni film na koži ter ščiti občutljiv plenični predel pred vlago. Izdelek je dermatološko testiran in optimalno ščiti pred draženjem. Tudi Badger Baby Balm s 100% naravnimi negovalnimi sestavinami in Biofficina Toscana pomirjevalna krema za plenični predel s pomirjujočimi rastlinskimi izvlečki sta primerni za tovrstno nego. 

Zaščita pred soncem

Ker je otroška koža veliko bolj občutljiva kot koža odraslih, ki je že razvila številne zaščitne funkcije kože, morajo biti otroci vedno zaščiteni pred soncem. Ne pozabite: koža ima spomin in ne pozablja! Mlajši kot je otrok, do večjih opeklin lahko pride. Tveganje za kožnega raka pa se znatno poveča.  

Da sonce ne bo škodilo vašemu sončku, priporočamo ECO-Cosmetics kremo za sončenje za dojenčke z zaščitnim faktorjem 50. Izdelek je bil razvit posebej za občutljivo in k pordelosti in alergijami nagnjeno kožo. Ne vsebuje parfumov in zagotavlja zanesljivo mineralno zaščito pred UVA, UVB in UVC, poleg tega je izdelek vodoodporen.

Pomembno: Če niste prepričani, za nasvet vprašajte otrokovega pediatra. Preventiva je najboljša.