La Saponaria - naravna kozmetika in čiste kozmetične surovine

100% naravni izdelki za nego celega telesa in izdelavo domače kozmetike

Nakupovanje po kategorijah

Marken / La Saponaria

   La Saponaria: 272 izdelkov

   Filter

   Vse cene vključujejo DDV.

   La Saponaria nudi ročno izdelano naravno kozmetiko in kozmetičnih surovine. Podpirajo namreč lastno izdelavo kozmetike, zato njihova ponudba v veliki meri zajema kozmetične surove za izdelavo domačih kozmetičnih izdelkov, ki so narejeni po individualnih željah uporabnikov ter ne vsebujejo nikakršnih škodljivih snovi.

   Zgodba blagovne znamke La Saponaria se je začela že davno nazaj, ko je eden od dveh ustanoviteljev - Luigi - odkril svojo ljubezen do domačih mil in dišav. Študij kemije se je zdel logična posledica. Kasneje se mu je pridružila še Lucia in začelo se je obdobje eksperimentiranja.

   La Saponaria se je začela oblikovati leta 2006, ko sta ustanovitelja začela prodajati ročno izdelana mila na lokalnih tržnicah, kmalu zatem pa sta se povezala še fair-trade organizacijo GAS iz svojega domačega mesta. S pomočjo veliko strasti in sanj je La Saponaria končno začela delovati leta 2007. Izdelava izdelkov je potekala v majhnem laboratoriju - delno z opremo iz ukinjenega proizvodnega obrata.

   La Saponaria daje povdarek ročno izdelanim izdelkom, kar se odraža tudi v tečajih za samostojno izdelavo kozmetike in široki paleti surovin, ki se uporabljajo za izdelavo lastne kozmetike. Nič ni boljšega kot ustvarjati lastno kozmetiko, vedeti, kaj gre v formulo, in uporabljati izdelke za nego kože in las.

   La Saponaria podpira majhne lokalne ekološke kmete in tako pridobiva kakovostne izdelke z minimalnim vplivom transporta. Proizvajajo tudi mila za tretje osebe, večinoma v zameno za surovine. Poleg proizvodnje naravnih mil, je La Saponaria leta 2012 lansirala lastno linijo kozmetike. na izmed velikih zaslug podjetja je začetek gojenja konoplje, ki je v Italiji že skoraj pozabljena. Zahvaljujoč široki mreži La Saponaria goji in predeluje konopljo, ki jo večinoma najdemo v njihovi liniji izdelkov Hippiness.

   La Saponaria močno verjame, da se največje spremembe zgodijo, ko se opravljajo majhna dejanja, in da bi moral vsak posameznik pustiti svet v boljšem stanju, kot ga je prvotno našel. Luigi in Lucia sta se odločila, da naredita prvi korak s proizvodnjo mila. Iz tega se je rodil laboratorij, ki je bil ustvarjen z veliko entuziazma, strasti in velikih sanj, ki deluje zavestno ter odraža tradicionalno obrtniško znanje pri izdelavi kozmetike.

   Značilnosti La Saponaria izdelkov:

   • 100% naravne in trajnostne sestavine
   • BREZ petrokemičnih snovi
   • lahka in okolju prijazna embalaža
   • fair-trade trgovina in pošteno plačilo dobaviteljev surovin
   • ročno izdelano - z ljubeznijo, skrbjo in razumom
   • etična odgovornost - podpora malim kmetom in socialnim projektom
   • poštene cene za proizvajalce in potrošnike
   • ccpb certificiranjo
   • živalim prijazni izdelki – večinoma veganski recepti
   • formulacija in proizvodnja brez testiranja na živalih