Right to the Roots: intervju s farmacevtom Alexandrom Ehrmannom iz Saint Charles Cosmetics

Right to the Roots: intervju s farmacevtom Alexandrom Ehrmannom iz Saint Charles Cosmetics

Ponudba naravne kozmetike se nenehno razvija in ponuja vedno bolj kakovostne izdelke za nego kože in lase. Lekarna Saint Charles že desetletja razvija in ponuja široko paleto specialnih izdelkov, ki temeljijo na uporabi naravnih sestavin najvišje bio kakovosti in so bili do junija 2008 na voljo izključno v lekarnah Saint Charles.

Za intervju smo se pogovarjali s farmacevtom, mag. farm. Alexandrom Ehrmannom, ki je pred več kot desetimi leti začel razvijati lastno linijo naravne kozmetike Saint Charles Cosmetics v skladu s Saint Charlesovim sloganom "Right to the Roots".

Gospod Ehrmann, kako ste kot farmacevt prišli na idejo o izdelavi lastne linije naravne kozmetike?

Naravna kozmetika me je začela zanimati že zelo zgodaj. Za nego obraza in telesa se mi je zdela smiselna uporaba surovin, ki vključujejo prednosti narave. Osrednja točka naših formul izdelkov je učinkovitost. Podobno kot v farmaciji se tudi naša kozmetika loteva različnih (kožnih) težav.

To je zanimiv pristop. Bi ga lahko pojasnili?

Pri ustvarjanju receptur kot farmacevt sledim svoji strasti do razvoja naravno učinkovite kozmetike. Izdelke, kot so naše lekarniško milo, SOS balzam, kremni deodorant ali balzam za roke, smo razvili posebej za namenske indikacije. SOS balzam pomaga npr. pri sončnih opeklinah, farmacevtsko milo pa npr. pomaga naravno razkužiti roke.

Kako prepričate vaše stranke, da se odločijo za naravno kozmetiko?

Odgovor na to je zelo preprost: naravna kozmetika vsebuje koži enake, naravne snovi, zato jih koža bolje absorbira. Visokokakovostni, ekološki izdelki vsebujejo tudi izključno bio sestavine, ki koži naravno vračajo sijaj.

Farmacevtov se še vedno drži imidž staromodnega načina razmišljanja. Bi se s tem strinjali?

V lekarni Saint Charles Apothecary cenimo tradicijo in starodavno modrost. Tradicionalno znanje združujemo z zelišči, ki nam rastejo pod nosom. Naše poslanstvo se glasi: "Zelišča, ki jih najdemo pred našim pragom, lahko predelamo v zdravila, uporabimo v kozmetiki ali uživamo." Vse to združujemo s sodobnimi dognanji: Right to the Roots.