Nasveti za negovane roke

Nasveti za negovane roke

Naj si gre za gospodinjska opravila, kuhanje, vrtnarjenje ali opravljanje dejavnosti na prostem, naše roke so vedno na udaru. Roke so izpostavljene različnim okoljskim dejavnikom. Ko so umazane jih operemo, kar lahko zmanjša kožo in jih naredi dovzetne za poškodbe in suhost.

Koža na rokah je zelo tanka in skoraj tako občutljiva kot koža na obrazu! Poleg tega ima majhno število žlez, ki izločajo sebum in malo podkožnega maščobnega tkiva. Vsi te faktorji: tanka koža, slabo naravno vlaženje in vsakodnevna uporaba združijo, ni nič čudnega, da naša koža postane suha. Slabo negovane roke, hitro pokažejo neprijetne znake staranja.

Pri negi vaših rok bodite pozorni na ohranjanje naravnega zaščitnega mehanizma kože in preprečevanje staranja kože, kar je mogoče le z redno nego in zaščito rok. Tako bodo vaše roke ostale lepe, zdrave in mladostne dlje.

Čiščenje rok samo z vodo očisti kožo prahu, slanih in sladkih substanc, potu in vodotopno umazanijo. Maščobe in vlažilne snovi se v procesu umivanja izgubijo, uporaba mil pa ta učinek le stopnjuje.

Tukaj je nekaj naših nasvetov za negovane in urejene roke:

  • Uporabljajte blage, kakovostne izdelke za nego rok.
  • Roke umivajte z mlačno, namesto vročo vodo. To jih manj izsuši.
  • Uporabljajte pH nevtralna mila, ki imajo podobno pH vrednost, kot naša koža. Takšna mila ne motijo kislega plašča kože.
  • Ne uporabljajte sredstev za umivanje z antibakterijskimi dodatki. Ti ne izboljšajo čistilnih lastnosti mila, lahko pa privedejo do odpornih sevov bakterij.
  • Roke postanejo suhe, starajo se hitreje in pojaivjo se razpoke, ko koža ni redno negovana. To lahko vodi v nastenek ekcema.

Naša prehrana vpliva tudi na stanje naše kože. Hranila ohranjajo elastičnost kože. Vitamin C, na primer, pomaga pri proizvodnji kolagena in vitamin C pri regeneraciji kože. Zdravje naše kože je zato neposredno povezano s prehrano in zdravim načinom življenja.

Prepričani smo, da boste našli ustrezen izdelek zase - za nego svojih rok. Preverite ponudbo!