Naravno čiščenje vašega oblazinjenega pohištva

Koliko časa preživimo na kavču? Če dobro pomislimo, je to kar veliko. Uporabljamo jih ob najrazličnejših priložnostih: ko pridejo prijatelji na kavo, ko si privoščimo prigrizek pred televizorjem (ki se drobi vsepovsod) ali ko si med napeto tekmo odpremo pivo... Naj bo kavč še tako odporen na madeže, ga moramo vseeno kdaj očistiti, vendar prevlek največkrat ni mogoče odstraniti. Zato je tukaj nekaj nasvetov za naravno čistočo sedežne garniture.

Prvi korak je, da temeljito posesate vsak kotiček in špranjo ter odstranite dlake hišnih ljubljenčkov, drobtine in vse ostalo, kar bi se lahko prijelo na vlakna.

Drugi korak je izdelava čistilnega sredstva. Za to vzemite vedro mlačne vode (približno 2 litra) in dodajte sok cele limone ter dve žlici sode bikarbone v prahu. V to namočite čisto krpo iz mikrovlaken in preizkusite obstojnost barve na skritem mestu kavča, na primer na hrbtni strani. Soda bikarbona raztaplja madeže, medtem ko limona dezinficira in odstranjuje celo pršice. Zadnje brisanje z drugo čisto krpo, na katero ste kanili olje čajevca ali evkaliptusa, prav tako odganja nadležne žuželke.

To velja za sedežne garniture s prevlekami iz blaga ali tekstila... Kaj pa umetno usnje? Čeprav so sedežne garniture iz usnja in umetnega usnja bolj nagnjene k obrabi, jih je običajno lažje očistiti, saj nimajo vlaken, na katerih bi lahko nastajali madeži. Sedežno garnituro je potrebno dobro posesati in nato obrisati z vlažno krpo, da odstranite prah. Nato pripravite raztopino belega kisa in vode (1/2 kozarca kisa na 1 liter vode) in z njo navlažite krpo, s katero nato dobro zdrgnite celotno sedežno garnituro. Tudi v tem primeru lahko sedežno garnituro na koncu obrišete s krpo, ki ste jo poškropili z oljem evkaliptusa ali čajevca.

Ne pozabite, da je čiščenje kavča pomembno za preprečevanje alergij, še posebej, če so v hiši otroci!

Obiščite tudi našo partnersko spletno trgovino Ecosplendo in odkrijte številna okolju prijazna čistila in druge izdelke za čist dom!