Čas za razmislek?

Čas za razmislek?

Vsako leto nem božič daje priložnost, da se umaknemo in razmislimo. Tako se lahko spočijemo in razmislimo o svojem življenju.

Danes, ko se zemlja vrti vse hitreje in hitreje, te možnosti ne izkoriščamo več. Ne sprašujemo se, kdaj smo se zadnjič ustavili in razmišljali o svojem življenju, kajti tudi za to vprašanje, kaj šele dejansko razmišljanje, nimamo niti časa. Zdi se, da je vse manj časa, ali kot je v antiki zapisal Seneca Younger:

"Ni malo časa, ki ga imamo na voljo, vendar je veliko časa, ki ga ne uporabljamo."
Lucius Annaeus Seneca, rimski politik in filozof

Ali uporabljam svoj čas?

Ste že kdaj poskušali vezati vrv iz peska? To je prav tako nemogoče kot prihraniti čas. Čeprav obstaja jezikovna fraza "prihranite čas", to ni res. Ne moremo prihraniti časa, vsaka oseba ima le omejeno količino, ki je je manj z vsakim trenutkom in na neki točki se porabi. Kljub temu odložimo stvari, ki so za nas zelo pomembne. Vedno imejte še druge stvari - delo, najnovejšo televizijsko serijo ali najnovejšo posodobitev v družabnih medijih, tako hitro pozabljene dejavnosti in nesmiselna opravila - prednost ali pa nas skrbijo stvari, ki lahko pridejo tja ali žalujejo zaradi izgubljenih možnosti , toda Seneca ima tudi kaj za povedati:

"Toda zdaj prinaša največjo izgubo življenja, s tem se izrinja." Dovolite, da samo pretečete obstoječi dan in ukradete sedanjost, ker se kasneje postavite na prihod. Največja ovira za življenje je pričakovanje, ki je usmerjeno na naslednji dan in danes izgubi. "
Lucius Annaeus Seneca

Vsi se obnašamo, kot da živimo večno. Toda tega ne počnemo in nimamo neskončnega časa. Zato ga moramo zdaj uporabiti, ker nimamo časa toliko časa, kot ga imamo v tem trenutku. Kasneje ne moremo več ujeti.

Zelo pomembno je, da si redno zastavljamo naslednje vprašanje: "Ali trenutno uporabljam svoj čas ali ga zapravljam?" Če je tako, potem moramo narediti to, kar počnemo (televizija, računalnik itd.) Ljudje blasfheem ...), ustavite in naredite nekaj bolj smiselnega; nekaj, kar vrednoti naš čas.

Kaj je res pomembno

Na žalost smo danes preveč zaslepljeni z nečimrnostmi in malenkostmi - lovijo denar in delajo 24 ur na dan; drugi si želijo čim več virtualnih prijateljev in privržencev; drugi naredijo pekel za sebe - zato pomembnih stvari ne vidimo več.

Kaj me veseli?

Težko vprašanje, vendar je iskanje odgovora smiselno. Kot smrtno bitje, ki je človek, bi moral narediti stvari, ki ga naredijo srečno, ker so resnično pomembne. Gre za uživanje v malo trenutkih, zdaj in ne zapletanje v preteklosti ali izgubljanje zjutraj.
Tudi nekaj tako preprostega, kot je dolg, poglobljen pogovor s prijateljem, prijateljem, o vsakdanjem življenju - tako. B. Najnovejši slaven gossip ali včerajšnji športni rezultati - ugasne, lahko prinese veliko veselja. Potem ste dobro izkoristili svoj čas, potem pa dobro živite svoje življenje.

Advent je pravi čas za premor in premislek o vseh teh stvareh - če predvidevamo, da bomo lahko ves ta čas položili vse in vzeli čas. To je izziv, ki ga je vredno sprejeti in poskušati resno storiti.
Želimo vam srečen in miren božič.