Nega in zaščita pred soncem: nekaj dobrega za kožo

Nega in zaščita pred soncem: nekaj dobrega za kožo

Ponovno je tukaj poletje in z njim tudi sonce. Sonce ne le da poskrbi za visoke temperature, vendar žge tudi na našo kožo.

Pri vseh aktivitetah na prostem, npr.: hoji, vrtnarjenju ali športanju, obstaja riziko sončnih opeklin. Zato je zelo pomembna sončna krema. To morate že izbrati na začetku sezone. Ključno pravilo je: večji zaščitni faktorji so boljši za vašo kožo.

Sončno kremo je najbolje nanesti preden se odpravimo ven. Za obraz vam priporočamo posebej razvit sončni gel od Eco cosmeticd z zaščitnim faktorjem 30 ali kremo za obraz z zaščitnim faktorjem 30 od Biosolis.

Za vse ljubetelje športa je najbolj primerno uporabiti vodoodporne sončne kreme. Tudi tukaj imamo veliko izbiro, na primer sončno kremo od Anthylis z zaščitnim faktorjem 50 ali sun stick od AQ Evoa (ki je izvrsten tudi za zimske športe, kožo ščiti z dragocenimi olji).

Seveda najdete na Ecco Verde tudi klasično zaščito pred soncem. Tukaj lahko izbirate med več kot 120 različnih izdelkov. Našli boste kremo za vsako priložnost, vsak tip kože...

Pri negi so pogosto pozabljene ustnice. Vendar tudi te potrebujejo zaščito, če se nahajate za dlje časa na soncu ali zelo žgočem soncu. Pri tem primoročamo Bio stick za ustnice od Hurraw z zaščitnim faktorjem 15 in z dragocenimi bio olji.

Posebej ogroženi so tudi otroci, pri katerih se še ni popolnoma izoblikovala naravna zaščita kože. Pomembna je uporaba visokega zaščitnega faktorja. Dva izdelka, katera priporočamo sta Kids mleko za sončenje od Bisolis in Baby & kids sončno kremo od Eco cosmetics.

Za konec še nekaj besedn o laseh. Najboljša zaščita še je zmeraj pokrivalo. Tako najboljše preprečite suhe in razcepljene lase. Če pokrivalo za vas ni opcija poskusite lase zaščiti vsaj z oljem za lase. V naši ponudbi olji za sončenje najdete tudi nekaj izdelkov za lase.

Pogosta ponovitev uporabe

Koža je največji organ telesa in ne pozabi ničesar. Vse kaj set ji kdaj "storili" se ohrani v njene spominu. Kaznovana je vsaka sončna opeklina - ko postanemo starejši - oblike kazni so: starostni madeži, gubice in pigmentacije. Med drugim se z vsako sončno opeklino poveča riziko kožnega raka. Torej nikoli ne pozabite zaščite pred soncem in še posebej varujte otroke. Na žalost velikokrat pozabimo: celo največji zaščitni faktor ne deluje za vedno. Zato je nujno da se med dolgim dnevom na soncu večkrat namažemo s kremo. Po vsakem kopanju je nujno potreben nov nanos sončne kreme.

Nega po sončenju

Sonce je velika obremenitev za koži, to izsuši, celo če jo zaščitimo pred UV žarki. Preventiva pred nastankom gubic zaradi suhe kože je intenzivna preskrba kože z vlažnostjo, najbolje zvečer. Ta koži pripomore da je fit naslednji dan! Klasik pri tem je aloe vera, ki z njenimi sestavinami kožo pomiri in jo navlaži. Dan danes obstaja veliko izdelkov, ki so bili razviti posebej za nego po sončenju.

Želimo vam veliko zabave na prostem in sončno poletje, brez opeklin.