6 mitov o umivanju las

6 mitov o umivanju las

Se mokri lasje res lomijo, ko jih češete? Kakšna temperatura vode je prevroča za umivanje las? Si prepogosto umivate lase? Kako pogosto bi morali menjati izdelke za nego kože? Podrobneje smo si ogledali več mitov!

1. Pogosto šamponiranje je najboljše

Ne! Priporočljivo je nasprotno. Pogosteje kot si lase umivate s šamponom, bolj je lipidni sloj las napaden in se lažje lomi. Pomembna je uporaba mask in balzamov za lase. Nasvet: zadostuje enkratno šamponiranje na umivanje las. Preprosto uporabite za kovanec veliko količino izdelka.

2. Redno menjajte negovalne izdelke

Ne! Ko najdete izdelek, ki najbolj ustreza vašim potrebam, vztrajajte pri tem. Seveda je tako, da se lasje na določene negovalne izdelke navadijo, super je, če izberete kombinacijo dveh negovalnih izdelkov. Na primer, če imate kodraste lase, uporabite bogat šampon in ga kombinirajte z balzamom za poškodovane lase. Na ta način popolno ustrezate potrebam las.

3. Več sijaja v hladni vodi

Ja. Hladna voda ob koncu nege zapre povrhnjico las in poskrbi za malo več sijaja. Vendar hladna voda tudi zapre lasišče. To pomeni, da snovi v izdelkih za nego ne morejo delovati. Profesionalni nasvet: uporabite mlačno vodo in po želji spodnjo tretjino las sperite s hladno vodo!

4. Lasje bodo le čisti, če škripa

Ne! Če po umivanju las škripa, je lipidna ovojnica lasu sprana in lasna struktura je odprta in brez obrambe. Če želite svojemu lasišču enkrat na mesec privoščiti posebno čiščenje, potem je tole globinsko čiščenje dobro in škripanje verjetno obvezen. Profesionalni nasvet: Spodnjo tretjino las razvajajte z balzamom in ob naslednjem rednem umivanju las uporabite šampon, bogat z negovalnimi snovmi.

5. Manj pogosto ko si umivamo lase, manj hitro postanejo mastni

Ja. To je seveda zelo individualno. Zavedati se morate le, da vsako umivanje las napade strukturo las. Vendar pa je s primerno izbiro negovalnih sredstev ter menjavo balzama in šampona pogosto umivanje las skoraj neškodljivo za glavo in lase.

6. Nikoli ne češite mokrih las

Ne. Gre bolj za "kako". Nežno razčesavanje ali krtačenje mokrih las zagotovo ni problem, le mokrih las nikoli ne sušite divje z brisačo in nikoli agresivno ne razpletajte lasnih vozlov z glavnikom. Potrpežljivost in nežna roka zagotovo ne bosta uničila nežne strukture las.