Trdna kozmetika La Saponaria

Trdna kozmetika La Saponaria

Naravni izdelki za nego v okolju prijazni embalaži

Svoj vpliv na okolje lahko zmanjšamo tako, da se odločimo za naravno kozmetiko z okolju prijazno embalažo ali pa se odločimo za nego brez odpadkov. Toda kaj pravzaprav pomeni nič odpadkov in kakšne odločitve lahko sprejme vsak od nas, da bi ustavil nenehne podnebne spremembe? Vsi poznamo slike ton plastike, ki plavajo v oceanu in živali, ki so zaradi tega poškodovane ali umrejo. Moteče podobe nam sporočajo, da je svet, v katerem živimo, izziv zaradi načina življenja in da moramo premisliti in spremeniti svoje vedenje, da se stanje ne bi poslabšalo.

Na srečo se je v zadnjih letih veliko mladih angažiralo za
okolje in organizacijo mirnih uličnih protestov v mestih po vsem svetu. Z zahtevo: konkretni ukrepi za vsakega posameznika za zmanjšanje vpliva na okolje.
Hkrati pa številna podjetja že leta delujejo v tej smeri, da bi ponudila vse bolj okolju prijazne izdelke. La Saponaria , italijanski laboratorij naravne kozmetike, je eden izmed njih.
Zmanjševanje vpliva naših vsakodnevnih dejavnosti na okolje je možno in vsakomur dosegljivo in se začne z izbiro kozmetike s trajnostno embalažo.

Trdna kozmetika brez plastične embalaže

Zato lahko vso pozornost usmerimo na embalažo in izberemo negovalne izdelke, ki uporabljajo čim manj plastike. Na trgu je že široka ponudba. Najlažje je preiti na trdno kozmetiko: šampon, gel za prhanje ali samo milo. Če so dobro formulirani, ti izdelki v ničemer niso slabši od tekočih izdelkov in nudijo enak negovalni učinek in tudi vonj se ohrani, če ni še bolj intenziven ali prijeten.

V ta okvir trdne kozmetike sodi tudi lepota brez vode, ki vključuje čistila brez vode in obrazne maske. Takšna kozmetika ponuja veliko prednost, da je visoko koncentrirana, manj vpliva na okolje in je tudi po učinkovitosti boljša od klasičnih kremnih izdelkov. Ker manj vode pomeni več prostora za aktivne sestavine in
opustitev konzervansov, ki so potrebni v vseh formulah na vodni osnovi. Te izdelke lahko najdete v obliki linije WONDER POP, ki vključuje odstranjevalce ličil, obrazne maske in pilinge za obraz in roke. Linija za nego INNER pa ponuja tako trdno kozmetiko kot naravne tekoče izdelke v bioplastični embalaži, za lase v obliki šamponov in balzamov.

Uporaba trdnih šamponov

Trdni šamponi so dehidrirani in zato izjemno koncentrirani. Dovolj je, da si roke rahlo navlažite in vanje spenite šampon. Nato spenjeni kos šampona vtrite po laseh, da se pravo količino porazdeli po laseh in ga razporedite po laseh, da uporabite pravo količino šampona.

Šamponi so majhni in kot nalašč za potovanja. Z lahkoto jih je mogoče prevažati v ročni prtljagi, ne da bi vam bilo treba skrbeti za uhajanje tekočine in kar je najpomembneje, brez omejitev glede količine.

Edina dodatna previdnost, ki je potrebna pri trdni kozmetiki v primerjavi s ustekleničeno, je, da je ne puščate v bližini vode in jo hranite na površinah, ki se lahko hitro posušijo, kot so npr. posode za milo iz lesa ali keramike.

Trdni šamponi ne potrebujejo plastičnih steklenic in so tudi bolj kompaktni,
zavzamejo manj prostora in imajo številne prednosti pri transportu.
Z njim si lahko lase umijete tolikokrat, kot s 15 tekočimi šamponi.

Bolj ozaveščena embalaža

Posloviti se od plastike pomeni tudi iskanje alternativnih materialov, kot sta steklo ali recikliran aluminij – materialov, ki jih je mogoče enostavno ponovno uporabiti v gospodinjstvu in z njimi zaživeti novo življenje.
Bioplastika zavzema vodilno mesto v iskanju alternativnih, okolju prijaznih materialov. Izraz se nanaša na posebno vrsto plastike, izdelane iz organskega materiala, ki se po uporabi lahko reciklira.
Zelena plastika je narejena iz polietilena, materiala, ki ni izdelan iz nafte, ampak iz sladkornega trsa in je zato material na "bio osnovi". To pomeni, da je sestavljen iz rastlinskega materiala in ne vključuje fosilnih materialov ali komponent fosilnega izvora (premog ali nafta).

Ko gre za okolju prijazno kozmetiko, La Saponaria presega ekološko vizijo in ponuja širši etični koncept spoštovanja sebe in planeta. Ker je tudi izbor surovin naravnan na to: prednost imajo »0 km surovine« iz lokalne pridelave, ki so pridelane po poštenih, etičnih in okolju prijaznih smernicah.