Aromakids iz Farfalle

Aromakids iz Farfalle

Za močne, sproščene in motivirane otroke

Majhni otroci, veliki otroci - vsak je samostojna oseba z vsemi svojimi lastnostmi, čustvi in posebnostmi. Način, kako se soočajo z življenjem, je lahko tako drugačen kot tudi način na katerega se oni (pa tudi njihovi starši) soočajo z različnimi izzivi. Eterična olja so učinkoviti pomočniki, ki razveselijo ali umirijo, spodbujajo koncentracijo, moč in sprostitev, ko so otroci čustveno preobremenjeni, negotovi ali "izven poti": ko se prvič ločijo od staršev, v šolskih dneh ali pri opravljanju izpitov itd. Drugi pa so lahko vznemirjeni ali nervozni in potrebujejo pomoč, da se umirijo.

Potem ko je farfalla leta 2019 pod geslom "from parents to parents" predstavila svojo lastno linijo za dojenčke farfalla, se letos paleta Aromacare širi s čudovitimi pomočniki za starejše otroke: naj gre za otroke v vrtcu, prvošolčke ali najstnike - otroci so zelo občutljivi in zato občutljiv na dišave. Na čutne dražljaje eteričnih olj se odzovejo pozitivno in se vanje vključijo odprtega duha. S strokovnim znanjem štirih desetletij aromaterapije je Farfalla razvila tri 100% naravne izdelke Aromacare pripravljene za uporabo za otroke. Poleg tega spremljevalci dišav Aromakids prenašajo pomemben občutek: "Vedno sem tu zate".

Kako lahko uporabimo eterična olja kot šolski pripomoček?

 • Najprej vprašanje: pri kateri temi moj otrok potrebuje podporo?
 • Pomislite, kaj ima otrok rad in česa ne mara (sovraži čaj iz kamilice, obožuje grenivke ali sivko na vrtu itd.)
 • Otrok pogosto najde pravega pomočnika v aromi, ko jo zavoha - ponudite majhen izbor eteričnih olj

 • Eterična olja za povečanje koncentracije in poživitev za šolo in domače naloge:
  npr. bergamotka, poprova meta (ne za mlajše od 6 let), limona, bergamotkin ameta ali aromatična mešanica Aromakids "Učiti se".
 • Obliži za dušo, ki tolažijo in lajšajo strah med šolskimi krizami in izpitno tesnobo:
  Na primer sivka, rimska kamilica in švicarska kamilica, neroli ali Aromakids roll-on "Le mir" (praktično: lahko se uporablja neposredno in nerazredčeno na koži)
 • Pogumeži, ki zagotavljajo samozavest, pogum in dobro voljo:
  naprimer rdeča pomaranča, rdeča mandarina, himalajska cedra
 • Sprostitveni pripomočki, ki pomagajo pomiriti se po stresnem dnevu:
  Na primer eterična olja fine sivke, mandarine (nizek odmerek), melise ali nerolija (pomarančni cvet), metine bergamotke e ali že pripravljen Bio razpršilec za prostore Aromakids "Sladke sanje"
 • Izbrana eterična olja lahko uporabite v mešanici receptov (glejte spodaj), za dišečega spremljevalca dišav (dišeči kamen, robček) ali kot dišavo za sobo
 • Dišeče pisalo ali odišavljen robček se prilegata tudi v puščico, doma pa sta aroma svetilka ali difuzor odlična za izhlapevanje pravega eteričnega olja med domačo nalogo ali večerno krizo.

Nasveti za uporabo pri aromaterapiji za šolske otroke

 • V dišavni svetilki med študijskim časom / domača naloga (1-3 kapljice)
 • vV dišečem svinčniku ali dišečem robčku za samostojno uporabo med poukom (3 kapljice)
 • Kot dodatek kopeli zvečer (za teme, kot so spodbuda, strah in sprostitev), emulgirajte 4-6 kapljic eteričnega olja v 3 žlicah DIY gela za prhanje /kopeli ali smetane, dodajte v vodo za kopel
 • Ustvarite lastne mešanice iz eteričnih olj s pravimi lastnostmi, na primer kot olje za masažo trebuha, olje za stopala (0,5% razredčitev = 1 do 2 kapljici eteričnega olja na 15 ml rastlinskega olja)
 • kot dišeči roll-on za selektivno nanašanje na kožo: 10 ml organskega olja jojobe (zaradi njegove obstojnosti-druga olja hitro postanejo žarka) plus 2-4 kapljice eteričnega olja (izbor primeren za otroke glejte zgoraj)

Kaj je in kaj ne sme aromaterapija za otroke

 • Prvič: prvovrstna bio kakovost namesto poceni "aromatičnih olj"

Kakovostna eterična olja so vedno deklarirana z botaničnim imenom, delom rastline, načinom ekstrakcije, načinom pridelave, državo izvora, certifikacijskim organom itd. In opisom (100% naravno eterično olje). Poiščite bio kakovostno olje ali iz bio divje zbirko. Dobra eterična olja imajo svojo ceno (zaradi zapletenega postopka pridobivanja in proizvodnje).

 • Drugič: primernost za otroke

Otroci niso majhni odrasli - nekatera eterična olja, ki so brez težav in pomagajo odraslim, so lahko nevarna za živčne celice ali dihalne poti otrok. Tukaj ni dovolj, da preprosto prilagodite odmerek za odrasle.

Olja, ki vsebujejo mentol in kafrova olja, na primer vse mete (razen metine bergamotke), kamfor in rožmarin, žajblj, ysopa, zimzelena in tudi olja, ki vsebujejo evkaliptol, niso primerna za otroke.

 • Tretjič: pravilen odmerek

Izbrano eterično olje lahko nanesemo na kožo le v otroku prijaznem razredčenju v bio rastlinskem olju (npr. mandljevo olje ali olje šentjanževke), bio rastlinski vodi ali alkoholu (ne za dojenčke). 1 do 2 kapljici eteričnega olja na 1 žlico (15 ml) rastlinskega olja ustreza 0,5% razredčitvi, priporočeni za otroke. Zaupajte le uglednim receptom iz odgovornih virov in svojemu nosu - nekaj kapljic iz zapestja je pogosto lahko preveč v mešanici.