Negovalni nasveti za lepa stopala v poletnih mesecih

Negovalni nasveti za lepa stopala v poletnih mesecih

Pozimi pogosto pozabimo na nego stopal. Razlog je razmeroma preprost in logičen: naša stopala se v hladnih mesecih skrivajo v prijetno toplih volnenih nogavicah ali škornjih. Stopal nihče ne vidi in zato radi pozabimo na njih. Toda toplejše kot postaja, lažja in zračnejša postaja naša obutev. Škornje zamenjajo sandale in japonke. Neurejeni nohti in trda koža pa postanejo neprijetna nadloga. Mnogi se stopal sramujejo in zaradi tega ne obujejo odprtih čevljev in se raje znojijo v zaprtih supergah.

Da ne pride tako daleč, stopala pravočasno spravite v kondicijo in jim privoščite nego, da bodo tudi poleti zasijala v najboljši luči in jih boste z veseljem pokazali. Pred vami so najpomembnejše stvari, ki jih morate upoštevati. Dejstvo številka ena je: po dolgi zimi pilica in malce kreme ne bo zadostovalo! Nege se lotite celovito:

  • Začnite s sproščujočo kopeljo za noge. To ne ustvarja le sproščenega razpoloženja, ampak tudi neguje stopala. Najboljši način je, da uporabite mlačno vodo, v katero dodate negovalna olja ali zeliščne izvlečke. Lahko pa tudi preprosto uporabite olivno olje. Stopala v kopeli namakajte približno dvajset minut.
  • Nato poskrbimo za poroženelo kožo na stopalih. Ta se pojavi na mestih, kjer je še posebej močan pritisk na stopala. Poroženela koža naj bi dodatno zaščitila ta območja. Odvečno kožo najlažje odstranite s plovcem.Toda bodite previdni. Zlahka se namreč poškodujete, če ne opazite, koliko kože ste že odstranili, posebej, ker ste jo predhodno zmehčali v kopeli.
  • Ko se znebite neprijetne poroženele kože, je čas za piling. S tem odstranite odvečne luske. Namesto pilinga lahko za enak učinek stopala podrgnete s soljo.
  • Poskrbite za nohte. Oblikujte jih na željeno obliko s pomočjo škarj za nohte ali pilice. Odvečno kožico lahko odstranite ali potisnete nazaj čez nohte. Najbolj enostavno je s pomočjo lesene paličice.
  • Ali boste nohte pobarvali ali ne, je povsem odvisno od vas. Odločitev je stvar vaše izbire. Boste uporabili brezbarven lak, svetle odtenke ali kaj drugega? Če izberete močne, vpadljive barve, priporočamo prozoren lak za za zaključek saj tako barva traja dlje.
  • Ko se lak posuši, lahko v zadnjem koraku na stopala nanesete še negovalno kremo.

Če boste sledili vsem navedenim korakom, ne bo več ovir za poletje v odprtih čevljih. Po negovalni rutini lahko že naslednji dan obujete vaš najljubši par.

Vse izdelke za nego stopal pri Ecco Verde najdete tukaj.