Urtekram - naravno že skoraj 50 let

Urtekram - naravno že skoraj 50 let

Ta teden si podrobneje poglejmo dansko znamko Urtekram, ki deluje trajnostno že skoraj pol stoletja.

URTEKRAM: ime pove vse

URTEKRAM ima pomenljivo ime. URTE je danska beseda za zelišča in je zato reprezentativna za številne zeliščne sestavine, ki se uporabljajo v izdelkih. KRAM pomeni podjetje oz majhno trgovina z zdravo hrano v Københavnu, v danskem pa pomeni tudi "objem". Za podjetje to predstavlja ljubeč objem narave, pa tudi objem, ki ga izdelki ponujajo vsem, ki jih uporabljajo.

Vrhunska naravna kozmetika že skoraj 50 let

Zgodba o uspehu znamke URTEKRAM se je začela leta 1972. Tega leta je bil v Københavnu ustanovljen tako imenovani Urtekræmmer. Šlo je za nekakšno trgovino z zdravo hrano, v kateri so izkoristili ekološko idejo, ki vključuje trajnost, ekološko in pošteno trgovino. Takrat je to predstavljajo izredno inovativnost, saj ste s tovrtnim področjem ni ukvarjalo veliko podjetij.

Vendar je uspeh, ki ni zaostal, koncept le potrdil. Povpraševanje je kmalu postalo tako veliko, da je bila potrebna lastna proizvodna lokacija. Leta 1989 se je podjetje preselilo v danski Nodjutland, kjer se še danes nahaja URTEKRAM.

URTEKRAM je v Skandinaviji danesj eden najbolj znanih proizvajalcev začimb, hrane in osebne nege. Danes približno 140 zaposlenih izdeluje izdelke za nego las, kože in zob.

Naravna kozmetika znamke URTEKRAM

Urtekramova kozmetika in izdelki za osebno nego so izjemno kakovostni. Poleg tega se izdelki nenehno razvijajo, saj so ljudje prepričani, da je bio pravi način.

Vsi kozmetični izdelki URTEKRAM so Vegan Society certificirani in zato zagotovljeno brez živalskih sestavin, kot je čebelji vosek. Poleg tega imajo izdelke enega najstrožjih ekoloških certifikatov v kozmetični industriji, COSMOS ORGANIC standard podjetja Ecocert. Ta standard določa, da mora biti vsaj 98% sestavin naravnega izvora. URTEKRAM pogosto presega ta standard, v mnogih izdelkih pa jim celo uspe, da imaj 100% sestavin naravni izvor. Poleg tega zgotavlja enostavno in varno razgradljivost izdelkov.

Seveda so vsi izdelki tudi brez

  • parabenov
  • silikonov
  • mineralnih olj
  • sintetičnih barvil, dišav in konzervansov

Med proizvodnjo URTEKRAM pripisuje velik pomen pozornosti do okolja, ljudi in narave.

Trajnostna embalaža z bioplastiko

URTEKRAM poleg naravnih in trajnostnih sestavin že nekaj časa ponuja alternativo običajni embalaži. 85-odstotkov embalaže je sestavljene iz rastlinskih surovin.

To so odpadki, ki nastanejo pri nadaljnji predelavi sladkornega trsa. Ta odpadni materiali, ki se sicer ne uporablja več, z različnimi metodami predelave postane osnova za rastlinsko plastiko. To je mogoče reciklirati s pomočjo ustreznih kanalov za oskrbo (rumeni koši itd.).

Uporaba tovrstne rastlinske plastike ščiti podnebje in okolje, ker obstaja tako rekoč učinek tople grede. Vsaka tona sladkornega trsa absorbira iz ozračja približno dve toni CO2. Ker gre tudi za odpadne izdelke, ki se predelajo, na proizvodnjo hrane ne vpliva. URTEKRAM si močno prizadeva za spremembo embalaže celotne ponudbe.

Tu boste našli našo široko paleto izdelkov URTEKRAM, ki jih imamo v spletni trgovini Ecco Verde.