5 mitov o suhi koži

5 mitov o suhi koži

Za suho kožo trpi veliko ljudi. Še vedno pa obstajajo številni negovalni miti, ki imajo lahko celo negativne učink

Pri težavah s suho kožo, je prva misel pogosto, da potrebujemo gosto in najmočnejšo kremo ter upamo na najboljše. Žal to ni dobra ideja, saj si lahko na ta način naredimo več škode, kot koristi. Pred vami je pet mitov o suhi koži. Kaj je res in kaj ne?

Suha koža je zimska težava

Čeprav je suha koža še posebej pogosta v zimskih mesecih, ko je vlažnost najnižja, se lahko seveda pojavlja skozi vse leto.

Klimatske naprave, intenzivno UV sevanje, slana voda in klor v poletnih mesecih vodijo do luskaste in razdražene kože. Toplejše vreme lahko povzroči tudi dehidracijo kože od znotraj navzven, zato je še posebej pomembno, da povečate svojo hidracijo, ko ste na dopustu.

Pijte več vode

Na žalost pitje več litrov vode na dan ni zdravilo za res suho kožo, saj le ta izgublja vlago zaradi neustrezne zaščitne pregrade.

Poskrbite, da boste spili dva litra na dan (in jedli s tekočino bogato hrano, kot sta kumara ali lubenica), kar bo pomagalo ohraniti bistvene funkcije kože, vendar pa to pomaga le pri dehidrirani koži, ne pa pri resnično suhi.

Potrebujete močnejšo vlažilno kremo

Zelo mastne kreme niso le neprijetne, če je vaša koža bolj dehidrirana kot suha, lako povzročijo tudi težave, kot so izpuščaji.

Vsekakor se izogibajte umetnim sestavinam, kot so silikoni ali mineralna olja in namesto tega uporabljajte vlažilna sredstva, ki aktivno podpirajo naravno kožno pregrado. Na primer kreme z jojobinim ali avokadovim oljem in visoka vsebnost vode zagotavljajo koži dolgotrajno vlago, ne da bi jo zadušile pod plastjo maščobe.

Pilingi poslabšajo suhe predele

Piling z zelo trdimi, ostrimi zrni lahko poškoduje kožno pregrado in poslabša suho kožo, vendar popolna neuporaba pilinga ni rešitev.

Z nežnim pilingom enkrat ali dvakrat tedensko odstranite odmrle kožne celice. Tako bodo lahko drugi izdelki za nego kože bolje prodrli v kožo.

Suha koža potrebuje več olj

Čeprav je suha koža posledica pomanjkanja naravnih olj, potrebuje tudi vlago; obrazna olja ne morejo zagotoviti potrebne vlage. Za uravnoteženo oskrbo z vlago in hranili zjutraj uporabite vlažilno kremo in obrazno olje zvečer.

Pri Ecco Verde boste našli širok izbor izdelkov za nego kože . Veliko jih je tudi čudovitih izdelkov za nego suhe kože. Prepričani smo, da boste za vsak tip kože našli nekaj.