Čiščenje obraza: tudi vi delate napake?

Čiščenje obraza: tudi vi delate napake?

Verjetno smo vsi že kdaj le hitro splaknili obraz, ali celo odšli v posteljo z ličili, čeprav vsi poznamo koristi pravilnega čiščenja.

Ko si vzamete čas, da temeljito očistite svoj obraz, se kdaj vprašate, če ga očistite pravilno? Pred vami je pet najpogostejših napak pri čiščenju obraza.

Hitrost ni vrlina

Tudi, ko ste utrujeni po napornem dnevu, ne opravite čiščenja površno. Ne podležite nagonu, da čimprej skočite v posteljo, ampak prej pravilno očistite obraz. Koža vam bo hvaležna.

Zakaj nebi med čiščenjem za nekaj sekund masirali obraza? Masaža pomaga zmanjšati stres dneva in izboljša spanec.

Voda je prevroča

Če si umivate obraz z vročo vodo, lahko poškodujete kapilare in sperete naravne maščobe, zaradi česar koža postane nagnjena k rdečici in suhosti.

Najboljši način je uporaba mlačne vode. Zmočite lahko tudi krpo, jo ožamete in nežno pritisnete na obraz za nekaj sekund. To pomaga raztapljati ličila in umazanijo, preden jo popolnoma odstranite s čistilnim sredstvom.

Nimate ustreznega sredstva za čiščenje

Vsaka oseba je drugačna in tako je tudi s kožo. Agresivne sestavine, ki jih najdemo v številnih čistilih, so lahko odgovorne za celo vrsto težav s kožo.

Čist občutek po čiščenju je znak, da so zaščitne maščobe iz kože izprane s sulfati ali alkoholom.

V tem primeru je pomembno preiti na ustrezno in blažje čistilo za obraz.

Agresivni pilingi

Pilingi so dobri za kožo - če jih le ne uporabljate prepogosto in ne uporabljate agresivnih izdelkov. V tem primeru lahko pride do razdražene ali celo poškodovane kože. Zato se izogibajte izdelkom 2-v-1 z integriranim piling efektom za vsakodnevno čiščenje.

Enkrat ali dvakrat tedenska uporaba pilinga je dobra za kožo, pogostejša uporaba pa ne.

Preveč izdelkov

Razmišljate o dvojnem čiščenju? To ni vedno dobra ideja. Ne uporabljajte preveč izdelkov za čiščenje obraza.

Konvencionalna čistila, ki se penijo in ostali konvencionalni odstranjevalci ličil pogosto vsebujejo sulfate, alkohole in sintetične dišave, ki dražijo kožo in povzročajo občutek zategnjenosti - ko pride do tega, ne bo pomagalo niti blažje čistilno sredstvo.

Če se poslužujete drugega čiščenja drugič uporabite vaše običajno čistilno sredstvo. Uporabite lahko tudi kokosovo olje, da odstranite ličila pred čiščenjem.

Tukaj boste našli naše izdelke za čiščenje obraza.