Srečni v domači pisarno - s Pukko

Srečni v domači pisarno - s Pukko

Uravnoteženi in produktivni tudi doma

Ostanite aktivni

Če predolgo sedimo v enem položaju, morda celo nagnjeni naprej pred prenosnikom, hitro postanemo otrpli in mišice nas začnejo boleti.

 • Zato vstajajte v rednih intervalih, se premikajte po prostoru, v svoj delovni dan vključite vadbo ali čas do vretja vode izkoristite za nekaj "raztezanja".
 • Morda vam bo pomagalo tudi, če nastavite časovnik, ki vas bo opominjal na kratek aktivni odmor. Redno preverjajte tudi svojo držo in jo vedno znova spreminjajte.
 • Zeliščni favoriti aktivnih ljudi: korenina kurkume in ingver sta junaka naših bio zeliščnih čajev "Kurkuma Aktiv" in "Trije ingverji", Bio latte "Ognjeni inger" in bio prehranskega dopolnila "Turmeric Active".

Poiščite rutino za dom

Poiščite rutino in omejite svoj delovni čas, da ostanete sproščeni: nenehna aktivnost vam pomaga obdržati stres in tesnobo pod nadzorom ter jasno razmejiti svoje delo in prosti čas.

 • Poskusite vstati vsak dan ob približno isti uri (idealen čas je 7:00) in z nekaj minutami meditacije prebudite svoj um. Če se želite prizemljiti in si hkrati napolniti baterije, vam lahko pomaga tudi 20-minutni sprehod ali nekaj pozdravov soncu.
 • Podprite svojo prebavo tako, da določite določen čas obrokov in telesu omogočite, da se jim prilagodi.
 • Načrtujte, katere naloge želite opraviti vsak delovni dan. Bodite realni in načrtujte odmore - tako boste svoj dan naredili vodljiv in lahko boste praznovali majhne vmesne uspehe.
 • Na koncu vsakega delovnega dne mali rituali pomagajo ločiti vaše delo in prosti čas - še posebej, ker se vam ni treba več voziti na delo. Najbolje je, da uredite svoj delovni prostor in pospravite prenosni računalnik, še posebej, če je v vaši spalnici ali dnevni sobi.
 • Spremljevalec močnega duha: korenina Ashwagandhe je zelo cenjena v svoji domovini Indiji in je na primer vsebovana v bio zeliščnih čajih "Night Time" in "Peace" ter Bio latte "Night Time". Bio prehransko dopolnilo "Ashwagandha Wholistic" vsebuje visokokakovostni ekološki prah ashwagandhe in jod za umirjene živce.

Dovolj spite

Kljub trenutnim spremembam poskusite najti običajno rutino spanja in vstajanja. Najpomembnejša stvar za nepoškodovan ritem spanja (cirkadijski) je sončna svetloba - takoj ko zadene našo mrežnico, telesu sporoči, da je čas, da ukrepa.

 • Zato se zjutraj izpostavljajte čim več sončni svetlobi. Če trenutno ne morete ven, pojdite do odprtega okna in se kopajte v jutranji sončni svetlobi.
 • Zvečer si pred spanjem vzemite dovolj časa, da se sprostite in pripravite telo na spanje.
 • Izogibajte se večjim obrokom zvečer, ki preprečujejo, da bi vaše telo spalo. Izklopite televizor, mobilni telefon in druge elektronske naprave, katerih modra svetloba vas umetno prebuja, in raje vzemite knjigo, poslušajte glasbo ali pišite dnevnik.
 • Ko pride čas pred spanjem, poskusite svojo sobo čim bolj zatemniti in v njej ne sme biti električnih naprav. Poleg tega lahko pomaga, če ponoči znižate sobno temperaturo in sobo prezračite pred spanjem.
 • Zeliščni junaki za sladke sanje: Sivka, kamilica in baldrijan vas naravno uspavajo, na primer v bio zeliščnem čaju "Night Time" in v bio prehranskem dodatku in istoimenskem Bio latte.

Ostanite zbrani

V domači pisarni pogosteje sedimo pred zaslonom, ker ne odvajamo pogleda od prenosnika za sestanke in razgovore s kolegi. Majhni mikro odmori vam pomagajo ostati osredotočeni in ohranjati raven stresa nizko.

 • Zdaj je pravi čas, da raziščete nove načine upravljanja svojega časa. Ste na primer že slišali za tehniko Pomodoro? Govori o delu s časom, ki ga imamo, namesto da bi s časom borili. Če delovni dan razdelite na 25-minutne odseke s petminutnimi odmori, dobite tudi nov občutek produktivnosti.
 • Rastline in zelišča za jasne misli: Tulsi naj bi ustvaril prostor v vrvežu, zato ga v svoji rodni Indiji štejejo za svetega. V bio zeliščnem čaju "Tulsi Klarheit" se razširi v aromatičen čajni užitek. Za jasen poudarek pa je v bio prehranskem dopolnilu “Turmeric Brainwave”, ki prispeva k normalnemu delovanju kognitivnega sistema, kombinacija Tulsi s kurkumo in jodom.

Nadaljujte s prebavo

Naša prebava ali natančneje mikrobiom vpliva na naše splošno počutje. Ajurvedsko poučevanje pozna to povezavo že tisoče let. Poučevanje je vedno gledalo na prebavni trakt svojih pacientov, da bi lahko sklepali o njihovem splošnem počutju.

 • Zdaj vemo, da se 70 do 80% imunskih celic nahaj v našem prebavnem traktu. To je smiselno, saj navsezadnje večino tujih delcev zaužijemo s hrano itd. Naravna bakterijska skupnost v črevesju, naš mikrobiom, nam pomaga pri prebavi, se bori proti patogenom in trenira naš imunski sistem. Z okrepitvijo prebavnega trakta podpiramo tudi imunski sistem.
 • Zelišča za "vesel trebuh": janež, koromač in kardamom so idealni za nov začetek in junaki bio zeliščnega čaja "Feel New". Triphala je ajurvedska receptura iz treh sadežev: Amle, Bibhitakija in Haritakija, ki so v ajurvedi zelo cenjeni. Bio prehransko dopolnilo "Triphala Plus" ga dopolnjuje z lupinami psiliuma in zlatim lanenim semenom, da nežno podpira notranji sistem.

Kofein - kavo zamenjajte za zeleni čaj

Kofein ni slab, če smo pozorni na vir, iz katerega ga dobimo.

Večina nas ima v življenju veliko stresa. Kadar se počutimo utrujeni ali izčrpani - pogosto kot neposreden rezultat vsega stresa - se pogosto zatečemo k kavi za energijski zagon. Vendar pa lahko visoki odmerki kofeina in drugih stimulativnih snovi v kavi povzročijo, da telo ustvari več stresnih hormonov in naš stresni odziv še močnejši.

Trajnostne spremembe

Ne glede na to, katere rešitve vas privlačijo: ne pozabite, da lahko vedno najdete majhne, dosegljive cilje, ki si jih lahko postavite dan za dnem.. Predstavljajte si, da je vaš namen seme, ki ste ga posejali. Trdno verjamete, da bo vzklilo in zacvetelo.

Tudi če je vaš dolgoročni cilj nejasen, boste z vsakodnevnim izvajanjem teh majhnih korakov pripomogli k pozitivnosti, jasnosti in zaupanju v smer, v katero se premikate.

Ne pozabite, da gre za ponovno povezavo s samim seboj. Zato si vzemite čas in naredite tisto, kar vas veseli.