Naravne spužve Cose della Natura

Naravne spužve Cose della Natura

Prva izbira za nego kože

Kaj pravzaprav so naravne gobice?

Na trdgu so na voljo številne gobice za kopel ter lepotno nego telesa in obraza. Večina jih je umetnih ali sintetičnih. Vendar pa je naravna goba s številnimi prednostmi, obliko in značilnimi lastnostmi drugačna. Naravne gobice se pri negi kože uporabljajo že stoletja, če ne celo tisočletja. Njihova uporaba se je začela uporabljati že v antiki, Goethe pa naj bi jo uporabil nekaj stoletij kasneje.
Pridobivajo jih iz elastičnih, vpojnih okostij spongije officinalis in njenih sorodnikov - to so morska bitja z več porami. Večina spužv je nekoliko podobnih koralam in jih gojijo v tako imenovanih "bankah spužv" globini do 40 metrov. Najboljša in najmehkejša goba prihaja iz Sredozemlja.

Spužve veljajo za trajnostne izdelke, ker rastejo tam, ko so bile pobrane. Potapljači pri nabiranju spužv skrbijo, da dno spužv ostane nedotaknjeno. To sproži naravno razmnoževanje in goba v nekaj letih zraste do prvotne velikosti; pogosto večja in bolj zdrava kot prej. Študije kažejo, da območja nabiranja povečujejo gostoto gob.

Morske spužve iz Cose della Natura prihajajo iz Sredozemskega morja, zlasti iz Jadranskega morja, in se tam pobirajo z največjo možno skrbjo in previdnostjo, saj je v največjem interesu blagovne znamke zagotoviti dolgoročno vzdržnost naravnega okolja morskih spužv.

Zakaj so naravne supžve najboljša izbira za čiščenje kože?

V primerjavi z drugimi pripomočki za čiščenje je morska goba naravno antiseptična - ne more se razviti niti plesen niti bakterije, dokler jo po vsaki uporabi dobro sperete.. Vsebuje tudi jod in morsko sol, ki ponujajo naravne koristi in imajo razstrupljevalni učinek. Posebna tekstura omogoča temeljito in globinsko čiščenje por, ki hkrati ponuja še posebej nežen mehanski piling brez draženja kože. Poleg tega so gobice hipoalergene in hkrati izjemno odporne.

Za kaj lahko uporabimo naravno gobo?

 • odstranjevanje ličil z obraza in oči
 • vsakodnevno čiščenje obraza
 • odstranitev mask, pilingov in drugih izdelkov za nego
 • nanašanje tonika in vodic
 • masaža in nežen piling kože

Morsko gobo je še posebej enostavno očistiti, ker ima v sebi sistem mikro kanalov, se zato bolj ali manj sama očisti. To zagotavlja posebej čist izdelek, ki je ob vsaki uporabi kot nov. Zaradi svoje prožnosti in lastnosti, zaradi katerih tudi čez čas ostane nespremenjena, je naravna goba idealna tudi za tipe kože s posebnimi potrebami, kot so občutljivost, nevrodermatitis, akne, luskavica ali ekcem.

Zakaj bi uporabljali morsko spužvo Cose della Natura?

Uporaba čistilnih pripomočkov je temelj za zdravo in lepo kožo. Umazanije ni mogoče odstraniti le z rokami, pravilno čiščenje pa je prvi korak k zdravi koži. Ker tudi najboljša nega ne more biti dobro absorbirana, če je vaša koža slabo očiščena in je zato manj učinkovita.

Kakšne gobice obstajajo in kako jih ločite?

Na osnovi dveh meril obstajajo štiri vrste morskih spužv:

1. Velikost por:

 • gobice z drobnimi poremi
 • gobe z velikimi porami

2. Vrsta obdelave:

 • oprane gobice - so nekoliko bolj čvrste in nudijo piling
 • beljene gobice - močnejša obdelava jih naredi mehkejše

Cose della Natura na podlagi teh dveh meril ponuja štiri vrste spužvic:

 1. Beljene svilene spužve: mehke in kot nalašč za občutljivo kožo, pa tudi za konture oči. Ta vrsta je zato idealna za odstranjevanje ličil. Na voljo je tudi v različici za nego dojenčkov za najmlajše. Zaradi velike površinske teže so tudi popolno orodje za čiščenje telesa posebej zahtevne kože.
 2. Oprane svilene spužve: idealne za tipe kože brez posebnih potreb ali za vse tiste, ki imajo radi vsakodnevni blagi piling. Zaradi svoje odpornosti so še posebej priporočljive za odstranjevanje mask ali pilingov. Še posebej dobro masirajo in spodbujajo mikrocirkulacijo kože pod tušem.
 3. Beljene Honeycomb spužve: izredno mehke, ki hkrati masirajo, so idealne za vsakodnevno čiščenje kože, tudi če ne uporabljate ličil. Za telo so kot božanje pod tušem in z nekaj kapljicami losjona za prhanje dajejo velikodušno peno.
 4. Oprane Honeycomb spužve: v primerjavi z beljeno različico je močnejša in popoln pripomoček za odstranjevanje mask za obraz. Odporne in hkrati mehke, so te gobice pravi luksuz za kožo.

Enostavene za nego in trpežne

Po uporabi je treba naravno spužvo temeljito sprati in pustiti, da se posuši na suhem, dobro prezračevanem mestu. V njej ne sme ostati ostankov mila, saj bi jo sčasoma uničili. Priporočljivo je tudi, da vsake tri mesece namočite morsko spužvo v toplo vodo z žličko sode bikarbone, da jo globinsko očistite - spet bo videti kot nova. Naravnih gobic pa ne smete kuhati ali prati v pralnem stroju! Gobo je najbolje zamenjati po enem letu uporabe.

Poiščite tukaj idealno naravno spužvo cose della Natura!