Nasveti za lepo kožo tudi v starosti

Nasveti za lepo kožo tudi v starosti

Včasih se zdi, da je težko ohraniti lepo polt in zdravo, elastično kožo brez gub do starosti. Ampak, če ste v zvezi s tem pripravljeni nekaj narediti, potem obstaja velika možnost, da boste ta cilj dosegli.

Kaj je skrivnost lepe kože? Seveda svojo vlogo igrajo naravne zakonitost. Ampak veliko je odvisno od tega, kakor ravnamo z našo kožo. Tukaj boste našli nekaj napotkov za vsak dan, ki bodo pomagali, da bo vaša koža sijala še dolgo.

Celovita nega kože - posebej obraza

Za lepo kože je zelo pomembna celovita oskrba.

Nikoli ne pojdite v posteljo, ne da bi prej očistili obraz! Kreme, ličila, znoj itd. mašijo pore in koža ne more dihati. Ustvarja se loj, bakterije se razmnožujejo in slej kot prej pride do težav s kožo. Sama voda ni dovolj, saj ne raztopi maščob. Po drugi strani pa lahko nekatera mila izredno izsušijo kožo. Priporočamo, da uporabite izdelek, ki je namenjen čiščenju kože.

Maske so vedno dobra ideja. Maske za določen tip kože oskrbijo kožo z vsem, kar potrebuje. Toda učinek ni takoj viden.. Aktivne snovi so najbolje absorbira, ko so pore odprte s vročo paro. Pred nanosom maske lahko izvedete nežen piling. Redna uporaba pilinga (enkrat tedensko), pomaga zmanjšati videz por, odpravlja nečistoče in spodbuja krvni obtok.  

Koža obožuje masažo. Zato pred nanosom ličil, z bogato kremo masirajte obraz vsaj tri minute v majhnih krogih. Nato enostavno odstranite odvečno kremo s pomočjo papirnate brisačke.

Zaužijte veliko tekočine

Človeško telo je sestavljeno večinoma iz vode.Zadosten vnos tekočine pomaga pri boljšem izgledu kože. Če pijete premalo, bo koža suha. Jutro je najbolje začeti s kozarcem vode, ki ste ji dodali sok limone. To spodbuja presnovo.

Zaščita pred UV žarki

Sončni UV žarki kožo postarajo. V najslabšem primeru lahko pride do kožnega raka. Zato je dobra zaščita, ki ščiti pred gubam in posledicami sonca, zlata vredna! Odlična izbira so kreme in ličila, ki vsebujejo zaščito pred UV žarki.

Pravilna prehrana

Jejte veliko svežega sadja in zelenjave. Vitamin A pospešuje delitev celic in pomaga ustvarjati elastična vlakna. Korenje, brokoli, špinača in buče preprečujejo izsuševanje kože. Koža in predvsem vezivno tkivo, se veseli vitaminov C in E, ki pomagata pri učvrstitvi kože.

Očistite se strupov in opustite slabe navade

Nikotin in druge škodljive snovi v dimu imajo izjemno vplivajo na staranje kože. Krvne žile se ožijo, poslabša se prekrvavljenost in koža izgleda siva in bleda. Kadilci ne zgledajo starejši brez razloga. Dekle, ki je pri petnajstih začela kaditi, ima pri dvajsetih letih kožo petindvajset letnice. Pri petindvajsetih kožo petintridesetletnice, pri tridesetih pa koža izgleda stara petinštirideset let. Proces staranja je vse bolj pospešen.  Pri petdesetih je koža uničena in čas je za novo. Ah ja, a nove ni.

Alkohol je slaba izbira, saj telesu odvzema vodo. Na ta način se koža suši in se ne more več sama oskrbovati z vlago, kar vodi do gub.

Spanec in dobro počutje

Spanec nas ohranja mlade, saj se med spanjem regenerirajo celice. Redno spanje pomaga koži, da ostanejo mladi za dolgo časa. Nočne kreme dodatno pomagajo s svojimi aktivnimi sestavinami iz aminokislin, ginka, tigrove trave in pšeničnih proteinov. Kreme je potrebno nanesti tudi na vrat in dekolte.  

Na koži se odraža tudi duševno stanje. Redno se sproščajte in se potrudite, da se boste počutili dobro.