Sijoč božični make-up videz

Božič! Zdi se, da ti prazniki pridejo vsako leto hitreje in kar naenkrat se znajdemo sredi velikega prazničnega vrveža. Okrasitev doma, postavitev jelke, nakupovanje daril v zadnjem trenutku, zavijanje daril, peka piškotov, priprava praznične večerje... Pri vsem tem velikokrat ne ostane veliko časa za razmislek o prazničnem make-upu.

Brez panike! Pri Ecco Verde smo izbrali nekaj nasvetov za elegantno praznično obarvano ličenje, da ne boste zapravljali dragocenega časa še za to in se čez praznike počutili čudovito!

Osredotočamo se na oči in ustnice, da boste med prazniki zasijali. Klasični triki vedno navdušijo, če pa želite biti malce bolj drzni in morda koga presenetiti (morda pod omelom?), potem priporočamo uporabo svetlih barv s kančkom bleščic, s čimer boste dodali make-up videzu pridih glamurja. Začeli bomo s tradicionalnimi božičnimi barvami: rdečo, zeleno, zlato in srebrno. Začeli bomo s tradicionalnimi božičnimi barvami: rdečo, zeleno, zlato in srebrno. Barve, kot so rjava, vijolična in kostanjeva, so prav tako dobrodošli praznični odtenki – najpomembnejše pri njih je, da resnično poskočijo.

Klasični triki nikoli ne pustijo vtisa, če pa želite biti nekoliko bolj drzni in presenetiti določeno osebo (morda pod omelo?), vam priporočamo uporabo svetlih barv s kančkom bleščic, ki bodo izvirnemu pridihu glamurja dodale nekaj več. Začeli bomo s tradicionalnimi božičnimi barvami: rdečo, zeleno, zlato in srebrno. Prav tako ne smemo pozabiti na belo in črno barvo, saj sta temelj uporabe ličil na splošno, ne glede na to, za kakšno priložnost gre. Tudi barve, kot so rjava, vijolična in bordo, so dobrodošli praznični odtenki, pomembno je le, da resnično izstopajo.

Ko gre za bleščice, morate biti previdni, da z njimi ne pretiravate. Nežen nanos bleščic je več kot dobrodošel, vendar obstaja tanka meja med drznostjo in vulgarnostjo. Vedno si zapomnite: uporabljajte jih s prefinjenim občutkom za okus!

Začni z gladko podlago na vekah. Korektor, mineralni pudri ali kapljica podlage so odlična alternativa za vsakodnevno podlago. Vedno pa bodite pozorni, da jih ne nanesete preveč.

Pustite, da se podlaga nekaj sekund posuši, nato pa nanesite prvo barvo. praznični smokey eye videz nanesite nevtralno barvo, na primer zlato, rumeno ali srebrno, od notranjega kotička očesa navzven in jo nežno zabrišite.

Nato uporabite barvo za poudarke in jo zabrišite navzven tako, da tik nad robom veke narišete rahlo krivuljo - preprosto sledite naravni krivulji očesa. Za ta korak so primerni svetli ali lesketajoči se odtenki, kot so svetlo zlata, srebrna, slonokoščena ali bela barva. Izberite barvo, ki poudari vašo naravno barvo oči in poudari vaše senčilo. Če ste na primer izbrali rdeče senčilo in želite dodati nekaj glamurja, uporabite svetlo zlato ali srebrno barvo kot odtenek za poudarjanje. Če ste se odločili za praznično zeleno barvo, uporabite slonokoščeno ali srebrno barvo. Za oba odtenka ne smete uporabiti dveh močnih barv, sicer no izgled pretiran.

Nazadnje ličenje zaključite s temno maskaro in črtalom za oči. Malo bleščic na notranjem ali zunanjem kotičku očesa pa ustvari praznični sijaj.

Kateri odtenki se podajo h kateri barvi oči?

Najbolje je, da se držite nekaj osnovnih pravil:

  • Tisti z zelenimi očmi naj se držijo toplih barv, kot so bronasta, zlata ali rjava, in se izogibajo rdeči ali zeleni.
  • Tisti z modrimi očmi lahko uporabljajo zlato in srebrno, pri rdeči pa naj bodo previdni, saj lahko deluje preveč intenzivno.
  • Za tiste, ki imate temne oči, imajo lep učinek odtenki, kot so rdeča, zelena, zlata in bronasta.

Če imate majhne oči, je najbolje, da črtala za oči ne nanašate znotraj veke, saj bodo tako videti še manjše. Preprosto zabrišite črtalo za oči vzdolž spodnjega roba veke, da vizualno povečate oči.

Če ste lepo poudarili oči, vas ostali del obraza ne rabi več skrbeti. Pustite jim, da zasijejo, ali pa jih dodatno poudarite še s šminko, vendar ne pretiravajte – to prihranite za večer v nočnem klubu!

Malo podlage, kanček rdečila in šminka v neizstopajoči barvi so popolno dopolnilo. Če izberete rdeče senčilo, lahko uporabite šminko rdeče ali slivovo vijolične barve. Če uporabite rjavo ali zlato, poskusite z nevtralnim ali bež odtenkom šminke. Če ste izbrali zeleno, izberite preprost lip gloss, da dodate sijaj vaši naravni barvi ustnic.

Obrobljanje ustnice s črtalom za ustnice je tudi možnost, tudi če se odločite le za nevtralen ton. Obrobite ustnice in nato s čopičem nanesite barvo za ustnice, začenši od sredine zgornje ustnice in na vsaki strani od zgoraj navzdol. Nanos zaključite z močnim potegom s čopičem čez celotno spodnjo ustnico. Za tisto malo več lahko barvo dopolnite s prozornim glossom.

Če želite dodati dodaten glamur, svoje dodatke uskladite z eno od barv ličil. Ujemajoči se dodatki so vedno sinonim za eleganco, modo in okus - sledite svojim instinktom!

Ličenje mora biti vedno zabavno in enostavno – ni vam treba biti strokovnjak za ličenje, da bi izgledali odlično! Vse, kar potrebujete, sta domišljija in ustvarjalnost.

Ob teh nasvetih vam ob tej priložnosti želimo srečen in miren božič ter lep vstop v novo leto!

#VeselBozic #BuonNatale #MerryChristmas #FroheWeihnachten #JoyeuxNoël #FelizNavidad