Nasveti in triki za mokro britje

Nasveti in triki za mokro britje

Mokro britje je klasična metod odstranjevanje dlak. Preprosta in enostavna - to sta glavna razloga za njeno priljubljenost. Pred vami je nekaj nasvetov, da bo vse potekalo gladko.

Mokro britje nudi le kratkoročni učinek, saj ga je potrebno izvajati skoraj vsak dan. Vendar ni boleče, je hitro in ne potrebuje posebnih priprav.

Tukaj so naši nasveti za popolno negovano in obrito kožo.

  • Ne pozabite na pripravo kože, predvsem čiščenje. Priporočamo, da z nežnim tuširanjem očistite nečistoče in maščobo. Pod tušem se bodo dlake zmočile in postale mehkejše, kar poskrbi za lažje britje.
    • Uporabite kremo za britje ali peno. Za to obstaja več razlogov: prvič, podarijo vlago. Čeprav voda navlaži dlake, prehitro izhlapi. Krema za britje in podobni izdelki pa vlago zadržijo. Prav tako omogočajo lažje britje. Številni izdelki kožo oskrbijo z dodatno vlago in jo hkrati negujejo. Bodite pozorni, da ima pena drobne pore, saj to poveča spolzkost britvice. Draženje kože in možnost ureznin se zmanjša, življanjska doba rezil pa poveča. Široko paleto različnih izdelkov boste našli v naši spletni trgovini Ecco Verde. Od kock za britje, univerzalne kreme za britje, do razkošnih krem za britje.
  • Redno menjajte rezila. Znak, da je čas za menjavo je neučinkovito britje (dlake ostajajo) in ko se prične rezilo trgati.
  • Britje v smeri ali proti smeri rasti dlak? Enostavno vprašanje, ki pa nima enostavnega odgovora. Obe možnosti imata svoje prednosti in slabosti. Britje v smeri rasti dlak ščiti kožo, vendar pa se dlačice lahko vidijo in čutijo. V nasprotni smeri rasti (od gležnjev proti kolenom) pa dlake obrijtete bližje korenu, zato niso opazne, koža pa je bolj gladka, a hkrati močno obremenjena. V bikini območju ni enostavno določiti smeri rasti, zato je potrebno britvico večkrat potegniti vertikalno in horizontalno. To pa pomeni, da pogosto britje na istem mestu, kožo še bolj razdraži. Bodite nežni, vsakič pa lahko tudi ponovno nanesete peno.
  • Kaj pa po britju?
  • Prepričajte se, da ste odstranili vse ostanke. Priporočamo, da obrite točke znova stuširate. Uporabite hladno vodo, ki bo zaprla pore. Kožo posušite in, kar je najpomembneje, nanesite ustrezen negovalni izdelek, ki bo pomiril kožo in preprečil draženje.