Trden šampon ali milo za lase? Kakšna je razlika?

Trden šampon ali milo za lase? Kakšna je razlika?

Končno se lahko poslovimo od šamponov iz plastičnih steklenic in uporabljamo izdelke, ki zahtevajo minimalno embalažo - in še vedno super očistjoi. Vendar pa ni vedno enostavno razumevanje različnih izrazov.

Proizvajalci naravnih kozmetičnih izdelkov praviloma ne razlikujejo in na splošno uporabljajo izraz "trdni šampon", zato je izbira v poplavi izdelkov lahko težka. Kljub temu je treba razlikovati med trdnim šamponom in milom za lase.

Trdni šamponi

Trdni šamponi so okolju prijazna alternativa tekočim šamponom. Njihova sestava je podobna sestavi tekočega šampona, iz katerega pa je bila odstranjena voda. Sestavljeni so iz različnih površinsko aktivnih snovi, olj, parfumov in barvil. Trdni šamponi se penijo, kot tudi njihovi tekoči sorodniki, vendar so veliko bolj praktični. Kos trdnega šampona ustreza dvema do trem stekleničkam tekočega šampona. PH trdnega šampona je na splošno enak naravnemu pH kože, zaradi odsotnosti vode pa je idealen za na potovanja

Mila za lase

Mila za lase so mila za čiščenje las (kdo bi si mislil). Nastanejo s saponifikacijo maščob in olj z lugom. Izdelki imajo bazični pH, zato je po šamponiranju priporočljivo izvesti tako imenovano "kislinsko izpiranje". To je izpiranje z vodno-kislinsko raztopino - vodo, ki ste jo pomešanli s kisom ali limono.

Izpiranje s kislino ima številne prednosti: odpravlja prhljaj, daje čudovit sijaj in preprečuje nabiranje vodnega kamna na laseh. Priprava je zelo preprosta: preprosto razredčite eno žlico kisa ali eno čajno žličko citronske kisline v enem litru vode. Za tiste, ki se vam vedno mudi ali preprosto ne želite sami pripravljati raztopine, imamo na voljo že pripravljeno alternativo: Kisli regenerator z roza geranijo Maternatura .

Za oba izdelka obstaja nešteto različic. Medtem vse več znamk opaža prednosti trdnih izdelkov za čiščenje las, saj ponujajo mila in trdne šampone za vse vrste las in vse okuse. Medtem ko so mila za lase sestavljena iz preproste formule, pa je uporaba trdnih šamponov lažja, saj ne potrebujejo dodatnega koraka s kislinskim izpiranjem. Zato so kot nalašč za prehod iz tekočih v trdne izdelke za čiščenje las.

Sedaj, ko poznate rezliko, lahko izberete tistega, ki vam najbolj ustreza. Pred vami je nekaj nasvetov za uporabo teh izdelkov:

Trdni izdelki so praktični, kompaktni, lahki, ekonomični in prihranijo prostor. Izdelek preprosto podrgnite med dlanmi, da ustvarite peno, ki jo lahko nato nanesete na lase in vmasirate na lasišče neposredno s kosom mila/šampona ali z rokami. Zadostuje že majhna količina.

Pomembno je, da izdelke dobro zaščitite pred vodo, da se lahko po uporabi dobro posušijo na milni posodi.

Izdelki v trdni obliki so izredno priročni za potovanje, saj jih je enostavno nositi v prtljagi. Suhega preprosto dajte v posodico za milo ali v drugo posodico.

Odkrijte naše trdne šampone in mila za lase