Popoln make-up za uporabnice očal

Lepa očala obogatijo izgled obraza. Hkrati pa predstavljajo dodaten element, ki ga je potrebno upoštevati pri uporabi ličil.

Uporabnice očal morajo upoštevati več stvari. Prva stvar, ki je potrebna razmisleka je barva očal. Nevtralni odtenki očal so enostavni za kombiniranje. Pisana očala pa se ne ujamejo z vsemi odtenki ličil, zato tukaj priporočamo malce previdnosti.

Pomembna je tudi vrsta očesne okvare. Pri kratkovidnosti je ličenje drugačno, kot pri daljnovidnosti, ker so tudi oči videti drugače. Poglejmo si podrobneje.

Kratkovidnost

Pri kratkovidnosti, so oči videti manjše. Zato se izogibajte temnih barv. Poudarjen make-up, ki bi bil brez očal mogoče že malce pretiran, bo ravno pravšnji. Uporabite svetle, močne in svetleče odtenke.

Uporabite svetelo in rjavo črtalo. Tudi z maskaro ne varčujte.

Daljnovidnost

V očalah za daljnovidnost so oči videti večje, zato jih je potrebno optično zmanjšati. V tem primeru svetujemo uporabo temnih barv. Uporabite mat in temna senčila. Izogibajte se svetlih in svetlečih odtenkov. 

Nanesite črtalo na spodnjo veko, tako natančno kot je le mogoče. Ker bodo očala učinek povečala, to naredite brez napak.

Podočnjake boste najlažje prikrili s svetlimi ličili. Uporabite belo črtalo na notranjem kotu očesa.

Če je očesna okvara huda in ne vidite dovolj dobro, je lahko uporaba ličil zelo otežena. Ni prijetno biti le nekaj centimetrov stran od ogledala, a se še vseeno ne dobro videti. Na takšen način se je zelo težko naličiti. Kot alternativno lahko uporabite make-up ogledala ustrezne stabilnosti in primerne povečave ali očala, ki se individualno odprejo in niso v napoto pri ličenju.

Prav tako ne pozabite, da na umetni svetlobi, barve vedno izgledajo drugače. Preverite jih od spredaj na dnevni svetlobi.

Dodatni nasveti:

Pri uporabi izstopajočih očal, je priporočljivo poudariti bodisi ustnice bodisi oči. Ne pa obojega hkrati. Če nosite očala s temnimi okvirji, je priporočljivo, da poudarite samo ustnice.