Naravna sredstva proti celulitu

Naravna sredstva proti celulitu

Mnoge ženske se spopadajo s celulitom oziroma pomarančno kožo. Koža dobi neprijeten izgled, ki spominja na videz pomarančne lupine. Da bi celulit spravili pod nadzor, je potrebno veliko vztrajnosti in discipline.

Celulit se pojavlja predvsem na stegnih, zadnjici in nadlakti. Intenzivnost celulita je odvisna od več dejavnikov. Pravi razlog, zakaj se ženske ne morejo znebiti celulita, leži v vzporedno razporejenem vezivnem tkivu. Pri moških je vezivno tkivo drugačne, mrežaste strukture in je bolj stabilno. Zato moški redko trpijo za celulitom.

Poleg tega imajo ženske dvakrat več maščobnih celic. Te se napolnijo in zaradi šibkega vezivnega tkiva pride do jamic. 

Tudi slaba prehrana in pomanjkanje telesne dejavnosti negativno vplivajo na nastanek celulita. Včasih pa kljub vsemu, največjo vlogo igra predispozicija.

Kako se znebiti pomarančne kože

Obstajajo različni načini za preventivo in odpravo obstoječega celulita. Tukaj razlikujemo med dvema različnima kategorijama: kaj lahko naredimo na prizadetih področjih in kako se izognemo težavam že vnaprej.

Masaža: navadna masaža prizadete kože pospešuje prekrvavitev vezivnega tkiva in pospešuje metabolizem, kar lahko zmanjša celulit.

Kreme: uporabljajte naravne anticelulitne kreme. Te dajejo najboljši učinek v povezavi z ostalimi ukrepi.

Hladno - vroče prhanje: če med tuširanjem večkrat izmenjate vročo in hladno vodo, boste spodbudili krvni obtok in stimulirali cirkulacijo. Na ta način se lahko zmanjša ali prepreči zadrževanje vode. Pomembno: vedno zaključite s hladno vodo!

Limfna drenaža: lahko  pomaga v boju proti pomarančni koži. Včasih pa je vzrok tudi zamašen limfni sistem.

Kava: radi pijete kavo? Kavno usedlino lahko uporabite za zmanjšanje celulita! Po tuširanju vsaj deset minut z njo masirajte prizadeta področja. Nato sperite.

Krompir: narezan na tanke rezine, pomaga proti celulitu. Postavite rezine na prizadeto področje in jih pritrdite z bombažno krpo. Pustite stati vsaj 15 minut. To bo spodbudilo presnovo.

Peteršilj: nasesekljajte za žličko petršilja, prelijte z vrelo vodo in pusite stati 5 minut. Pijte dnevno, vendar ne dlje kot dva tedna. Peteršilj pomaga preprečevati zadrževanje vode v telesu.

Preprečevanje

Voda: osnoven pogoj za čvrsto kožo, je vnos dovolj tekočine. Če želite napovedati boj proti pomarančni koži, spijte vsaj 2-3 litre tekočine dnevno. Najboljša izbira je voda in nesladkan čaj. Izogibajte se sladkih pijač in sladkorja.

Prehrana: omejite vnos sladkorja, soli, maščobe in alkohola. Vse te snovi spodbujajo nastanek maščobe in zadrževanje vode v koži ter posledično pripeljejo do celulita. Priporočamo uživanje bazična prehrane  z veliko sadja, zelenjave, rib in polnozrnatih žit. Tudi ustrezna oskrba z vitaminom C in kalijem pomaga v boju proti celulitu.

Šport: celulit ne mara gibanja. Najboljša je kombinacija kardia in treninga za moč. Plavanje, tek in kolesarjenje krepijo mišice na najpogosteje prizadetih delih telesa. V kombinaciji s treningom moči, predstavlja odlično izhodišče, da celulit izgine oziroma se sploh ne pojavi.

Najbolj učinkovito je združevanje različnih ukrepov hkrati, saj se s tem še poveča učinkovitost.