Negovalni nasveti za prave moške

Včasih je veljalo, da pravi moški za nego telesa potrebuje le milo. No, te časi so mimo! Danes vse več moških velik pomen pripisuje dobro urejenem in svežem izgledu. Da bi to dosegli, moški potrebuje več kot le milo.

Verjamemo, da ste za trenutek pomislili, da bi uporabili izdelke svojih boljših polovic. Žal imajo moški drugačno kožo kot ženske, zato njihovi izdelki niso primerni. Koža moških je namreč za petino debelejša, zato so moški manj občutljivi na temperaturo in vremenske vplive, moška koža pa potrebuje uravnoteženo vlaženje. Izdelki za žensko nego običajno vsebujejo preveč maščob. .

Moški ne potrebuje celotnega arzenala za osebno nego. Nekaj ustreznih izdelkov, ki se dosledno uporabljajo, povsem zadostuje.

Moški potrebuje:

Čistilni gel ali čistilno kremo

Enkrat na dan uporabite blag izdelek za umivanje obraza. Izberite izdelek z nevtralnim pH , ki bo kožo ščitil pred izsušitvijo. Zato gel za tuširanje ni primeren za čiščenje obraza. Koža na obrazu lahko postane izsušena in razdražena. 

Vlažilna krema

Ker je moška koža debelejša kot pri ženskah in proizvede več sebuma, v bistvu ne potrebuje vlažilne nege. V hladnejših mesecih pa je uporaba vlažilne kreme zelo priporočljiva, saj mraz in suh zrak kožo zelo izsušita. 

Piling

Priporočamo enkrat tedensko uporabo pilinga. Z grobimi delci odstani odmrle kožne celice, preprečuje madeže in podpira regeneracijo kože. Poleg tega koža postane mehkejša in bolj gladka.

Nega po britju

Uporaba izdelka za po britju je nepogrešljiva. Po uporabi je draženje zmanjšano, koža pa pomirjena. Blagi, osvežilni izdelki so najboljša izbira. Potrebno je izbrati ustrezen izdelek za svoj tip kože. Nasvete za popolno britje najdete tukaj.

Kreme proti gubam

Ker je moška koža debelejša, se v primerjavi z ženskami, gube pojavijo kasneje. Kljub temu, pa se prej kot slej tudi moški spopadejo z njimi. Njihov nastanek lahko upočasnimo z uporabo kreme proti gubam. Kreme ne morejo preprečiti pojavljanja gub v celoti, lahko pa upočasnijo njihov nastanek.