Britje: naj poteka gladko

Gladko obrita moška koža je najpopularnejša izbira že od časov antike. Kljub temu, da so v zadnjih letih postali moderni različni stili brkov in brad, je gladko obrita koža še vedno na prvem mestu. Glede na priljubljenost gladko obrite kože, pa je treba omeniti, kako pomembno je pravilno britje.

Če pogledate številke, boste presenečeni. Moški v povprečju nameni britju 3.000ur. V tem času obrije za približno 800 metrov dlak iz njegovega obraza!

Ko gre za britje, moški se moški običajno poslužujejo dveh načinov. Okoli 60 odstotkov se jih poslužuje mokrega britja. To ja namreč bolj temeljito od suhega britja in je v uporabi že stoletja. Ostalih 40 odstotkov pa uporablja električni brivnik. Poleg priročnosti, hitrosti in zdravstvenih vidikov, obstaja veliko razlogov za to izbiro. Poleg tega, nekateri moški resnično ne marajo britja.

Kaj morate vedeti pri mokrem britju

Vse se začne s čiščenjem. Kožo temeljito očistite, saj je čista koža najboljši temelj za začetek britja.

Nato izberite izdelek za britje. Izbor ustreznega izdelka naredi veliko razliko. Pri izbiri kreme, gela ali olja za britje, upoštevajte svoje želje in predsem tip kože. Če uporabljate peno, nanesite plast debeline prsta in jo pustite na obrazu tri minute pred britje. Pomembno je, da ne varčujete pri uporabi pene. V nasprotnem primeru, se namreč tveganje za poškodbe poveča. Če krema za britje ni dovolj penasta, si lahko pomagate s čopičem za britje.

Pričnite voditi rezilo z nežnim pritistkom. Britje v nasprotni smeri rasti dlak daje boljše rezultate, vendar pa ni priporočljivo za občutljivo kožo, saj lahko povzroči draženje.

Nega po britju je najpomembnejši korak pri britju! Koža je po britju razdražena in potrebuje nego. V nasprotnem primeru boste deležni neprijetnega pekočega občutka. Ta ima lahko različne vzroke. Britje s preveč pritiska, uporaba britvic za enkratno uporabo in uporaba neprimernih izdelkov, so najpogostejši razlogi, za razdraženost. Da se izognete razdraženi koži, vedno britje dlake v smeri rasti.