Odstranjevanje dlak: do gladke kože z naravno kozmetiko

Pred odstranjevanje dlak

Pred odstranjevanjem dlačic se priporoča uporaba pilinga. Na ta način boste odstranili odmrle kožne celice, zato bodo sredstva za odstranjevanje dlak lažje dosegla dlačne mešičke - mesto, kjer je dlaka vstavljena v kožo. Priporočamo uporabo nežnih pilingov, uporabite lahko tudi piling rokavico ali . Na ta način, boste temeljito odstranili odmrle celice. Poskrbite, da je koža pred depilacijo suha in nemastna. Uporabo kreme prihranite za pozneje.

Odstranjevanje dlačic z voskom

Naravne kozmetične voske odlikuje naravna formula brez parabenov, kemičnih konzervansov in barvil. Zato so do kože še posebej nežni.

Obstajajo različne vrste proizvodov. Najbolj poznan je vsekakor klasični vosek v lončku. Tega po potrebi segrejemo in nato nanesemo na kožo. Nanj položimo bombažen trak in ga po določenem času sunkovito potegnemo v nasprotni smeri rasti dlačic. Klasični orientalski vosek kot glavni sestavini vsebuje sladkor in citronsko kislino.

Obstajajo tudi že pripravljeni trakovi s hladnim voskom. Tovrstni izdelki so idealni za uporabo na, pod pazduhami in bikini liniji ter ostalo telo. Njihova uporaba je preprosta: trakove segrejemo med dlanmi, jih potegnemo narazen, nanesemo na kožo in pogladimo. Nato jih odstranimo s hitrim potegom v nasprotni smeri rasti dlak.

Če ste za bolj trendi način, lahko preizkusite vosek v obliki roll-ona ali preizkusite vosek v tubi, ki je zaradi svoje natančnosti idealen za uporabo na obrveh in predelu nad zgornjo ustnico. .

Po odstranjevanju dlak

Ko so dlačice odstranjene, je nega kože ključnega pomena. Priporočamo uporabo vlažilnih losjonov in olj. Ta kožo ohranijo mehko, jo pomirjajo in preprečujejo njeno draženje.

Pri tovrstnem odstranjevanju dlačic, lahko pride do vraščanja dlak. Zato preventivno, neposredno po odstranjevanju dlak, ne uporabljajte mastnih krem, le te namreč zamašijo pore in posledično ovirajo rast novih dlak. Da se pore ne mašijo, preventivno enkrat tedensko uporabite piling. Obstajajo pa tudi namenska sredstva, ki pomagajo preprečevati vraščanje dlak.

Za še dolgotrajnejši učinek lahko uporabite izdelke, ki zavirajo rast dlak. Obstajajo izdelki za nego telesa kot tudi dezodoranti. Zaviralci rasti dlak podaljšajo čas rasti novih dlak, nove dlačice pa so redkejše.

Opomba za moške: Telo moških se razlikuje od ženskih teles. Dlake imajo močnejše korenine in so globje v koži. Zato je odstranjevanje dlak z voskom bolj boleče. Najbolj enostavno je vsekakor britje, vendar pa se je za dolgotrajnejši rezultat zateči k voskanju. Sčasoma se koža navadi, zato se tudi bolečina zmanjša. Vsekakor pa bo na začetku potrebno stisniti zobe.