10 dobrih razlogov za uporabo menstrualne skodelice

10 dobrih razlogov za uporabo menstrualne skodelice

Prehod na nov izdelek za zaščito v tistih dneh mogoče na prvi pogled deluje zastrašujoče. Predstavljamo vam 10 dobrih razlogov, zakaj bodo s prehodom na menstrualno skodelico, tamponi in vložki le še stvar preteklosti:

1. Udobje

Ko jo enkrat preizkusite, si ne boste več želele vrniti nazaj. Menstrualna skodelica se odlično prilagodi telesu, zahvaljujoč mehkemu materialu, se tesno prilega in ostane na mestu. Vsekakor je prehod na novo metodo na prvi pogled nenavaden in neznan, vendar pomislite, kako ste se počutile, ko ste imele prvič v rokah tampon.

2. Ščiti vaginalno floro

Tamponi lahko vsebujejo kemikalije, kot so lepila, parfumi ali celo belila. Rezultat: od draženja, suhosti, pa vse do alergij. Poleg tega kri absorbirajo in ne omogočajo naravnega odtekanja.

To vaši nožnici enostavno ne privoščimo. Menstrualne skodelice so narejene iz 100% medicinskega silikona, ki je popolnoma neškodljiv za naše telo. Krvi se zbira, ne vpiva na naravno vaginalno okolje in ohranja naraven pH.

3. Brez neprijetnih sledi

Vse smo že izkusile kaj se zgodi, ko je tampon poln in preneha absorbirati. Presežne količina običajno pristane na oblačilih. Pravilno vstavljena menstrualna skodelica zaradi nastalega vakuma, ki nastane med vstavljanjem, ne pušča. Če pušča, verjetno ni pravilno razprta ali pa niste izbrali ustrezne velikosti. Običajno po nekajkratnem preizkušanju ni več težav.

4. Varuje okolje

V preteklosti smo izračunali, da povprečna ženska v življenju porabi 11.000 artiklov za enkratno uporabo v obliki tamponon in vložkov. Zaskrbljujoča številka za le eno žensko. Menstrualna skodelica je uporabna do približno 10 let. Na ta način lahko znatno prispevate k varstvu okolja v uporabi.

5. Prihrani

Skodelice pa niso prijazne le do okolja, ampak tudi do denarnice. S skodelico ne potrebujete več vsakomesečnega nakupa higienskih izdelkov. Nakup menstrualne skodelice se izplača v pravem pomenu besede. Kot je bilo že omenjeno, se lahko menstrualno skodelico ob pravilni uporabi uporablja do 10 let.

6. Menstrualna skodelica zadrži tekočino iz 3 supertamponov

Vsekakor menstrualna skodelica shrani veliko več tekočine, kot tampon. Zato je primerna za dolgotrajno uporabo do 12 ur.

7. Popoln sopotnik na potovanjih

Menstrualna skodelica je nepogrešljiva še posebej na potovanjih, ko ni stranišča na vsakem vogalu. Z menstrualno skodelico potujete brez skrbi.

8. Šport? Seveda!

Naj gre za plavanje, fitnes, jogo, jahanje ali tek. Z njo se lahko normalno udeležujete vse vrst športnih aktivnosti. Zaradi vakuuma je menstrualna skodelica zanesljivo pritrjena. Za razliko od tamponov ne absorbira bakterij.

9. Za zaslužen počitek

Podobno kot pri športu lahko tudi spite brez skrbi. Brez premaknjenih vložkov in polnih tamponov.

10. Nevidna

Pozabite na pobegle vrvice tamponov na plaži. Menstrualna skodelica ostane v telesu in tako ostane praktično nevidna.

In? Smo vas prepričali :-)? Če smo vzbudili vaše zanimanje, je čas da preizkusite menstrualno skodelico - kliknite tukaj !