Zakaj uporabljati olje za obraz

Zakaj uporabljati olje za obraz

Veliko oseb si ne upa za nego kože uporabiti olje. Glavna razloga sta naravna maščoba kože in negotovost kako olje vpliva na kožo.

Žal obstaja veliko napačnih informacij in mitov o uporabi olja za nego obraza. Rezultat je strah pred uporabo olja za obraz - in tako zamuda vseh neverjetnih prednosti, ki jih izdelek ponuja.

Velikokrat najdemo napačne informacije in veliko mitov, ki povzročajo zmedo. Olje koži ne poda vlažnost, vendar pomaga ohranit že v koži nahajočo vlažnost. Saj zaostavi izhlapevanje na kožini površini. Tako koža ne izgubi preveliko količino vlažnosti (kar je velikokrat problem ob suhem zraku med zimskimi dni). Zato je redna uporaba olja za obraz dobra ideja.

Nasledenj mit je da so vsa olja enaka in da vsa zamašijo pore ter vodijo do aken. Vendar so razlike med olji velike. Ricinusovo olje je naprimer zelo gosto, vendar kožo izsuši. Medtem ko avokadovo olje kožo neguje in kivijevo olje se hitro vpije. Različna olja imajo različne lastnosti in zato je pomembna pravilna izbira olja, ki se prilega vašemu tipu kože. Olje za obraz je ključ do popolne nege.

Naslednji mit je da za nego kože ne potrebujemo olja. Seveda človeška koža sama proizvaja loj ter olja. Saj ta ustvarijo učinkovito zaščito, ki prepreči dehidracijo kože. Z narastajočo starostjo naše telo proizvaja vedno manj maščob, zato prihaja do izgube vode in suhosti. Zato pomen uporabe olja postane vedno večji.

Odlična rešitev je uporaba čistilnega olja - torej uporaba olja za čiščenje kože. Teorija je topljenje maščobnih povezav s pomočjo podobnih maščobnih povezav. Tako iz obraza odstranite ličila ter prekomeren loj.

Prednosti čistilnega olja niso le temeljito čiščenje vendar tudi delno razmaščevanje kože. Tako podpirate nivo vlažnosti bolje kakor z navadnimi čistili za obraz, ki odstranijo vse vrste maščobe.

Še ena prednost nežnih čistilnih olji je velika vsebonost antioksidantov, snovi, ki pomirijo razdraženost in pomembnih maščobnih kislin. Vse te snovi imajo očarljiv učinek in poskrbijo za sijaj obraza.

Tukaj najdete velik izbor olji za obraz.