Ustrezna nega kože pod masko

Ustrezna nega kože pod masko

Pravilna nega kože pod masko

V preteklosti so se s to temo soočali le nekateri strokovnjaki ter osebje bolnišnic, a ker je pandemija koronavirusa spremenila tudi naša življenja in naš vsakdan, je sprememba nege vplivala tudi na nas. Zaščita ust in nosu je postala naš stalni spremljevalec in z njo tudi novi izrazi v vsakdanjem življenju: "Maskne" je le eden izmed njih - besedi maska in akne pa dejansko razložita vse. Nošenje maske lahko na koži povzroči velik mehanični stres. Tu pa je pomembnih več dejavnikov:

  • Kako dolgo nosim masko in iz katerega materiala je narejena?
  • Kakšen tip kože imam?
  • Kako trenutno skrbim za kožo?

Dejstvo je, da moramo sebe in soljudi zaščititi z zaščito za usta in nos. Glede na poklicno skupino pa je odvisno, kako dolgo jo nosimo v enem kosu in iz katerega materiala je narejena. Vlažno okolje, ki nastane pod masko, je idealno za razvoj nečistoč. Zaščita za usta in nos iz bombaža ali z bombažno notranjo oblogo je nekoliko bolj prijazna koži, vendar pa mnogi te možnosti niti nimajo, pogosto je namreč treba nositi certificirano masko iz materiala z visokim filtrirnim učinkom.. To pa je lahko velik izziv za občutljive ali problematične tipe kože.

Tudi trenje, ki ga povzroča zaščita za usta in nos oziorma maska, lahko zelo obremeni kožo. Posebej poudarjena področja, na katerih leži so lica, vrh nosu, brada, pa tudi ustnice.

Kaj lahko storimo? Maska je trenutno nepogrešljiva. In tu nastopi nega, kajti marsikaj je mogoče preprečiti z ustrezno - novo - negovalno rutino.

Čiščenje ja, ampak nežno!

Vsakodnevno čiščenje obraza je bilo vedno osrednja tema za zdrav videz, lepo kožo, zdaj pa postaja še pomembnejše. Potrebujete še posebej blago, a učinkovito čiščenje, da odstranite umazanijo, ličila in bakterije, vendar brez vpliva na zaščitno pregrado. Za občutljivo kožo priporočamo TAUTROPFEN Čistilni gel vrtnice. Zanj je značilen še posebej blag čistilni učinek brez sulfatov, ki je kljub temu globinsko učinkovit. Zaradi vsebovane aloe vere pa je koža navlažena. Za normalno do suho kožo priporočamo Hialuronski čistilni gel TAUTROPFEN, ki je idealen za malce bolj zahtevno kožo in optimalno podpira njeno zaščitno pregrado. To je še posebej nežen način, kako narediti kožo svežo in čisto.

Nega in ličenje - uporabite lahke izdelke

Za nadaljno nego priporočamo lažje izdelke, ki koži zagotavljajo intenzivno vlago. Bogate, regenerativne kree naj počakajo na večer. Tudi pri ličenju bodite previdni, prednost naj imajo naravni izdelki, ki koži omogočajo ličenje in ne spodbujajo nastanka masken.

Po maski je čas za - masko

Poleg navedeneja priporočamo redno uporabo čistilnih mask za obraz, po možnosti takšnih, ki globinsko očistijo z glino ali aktivnim ogljem in hkrati koži zagotavljajo intenzivno vlago.

Upoštevati je treba tudi pravilno higieno rok! Obraza se dotikajte le s čistimi rokami. Pomembno je tudi pravilno ravnanje z maskami:

  • uporabljajte samo čiste izdelke
  • redno perite maske za večkratno uporabo
  • izdelke za enkratno uporabo zavrzite po vsaki uporabi
  • zamenjajte masko najpozneje po dveh urah
  • masko vedno držite le za ušesne zanke ali trakove.

Izdelke TAUTROPFEN najdete tukaj