Poletje je čas razcepljenih konic

Poletje je čas razcepljenih konic

Poletno sonce je izredno močno, ter pogosto škoduje našim lasem: posledica-razcepljene konice. Zato je pomembna pravilna nega.

Poletje in še posebej čas dopusta je za naše lase pravi izziv, da ne uporabimo besede napor. Intenzivni sončni žarki, bolje rečeno UV žarki, škodujejo strukturi beljakovin las. Napor še povečjajo veter, klor in morska voda.

Kaj se zgodi?

Zdrav sijaj, ki ga imajo naši lasje v vrhunski formi, se izgubi. Prav tako se zmanjša intenziteta barve in lomijo se konice. Naši lasje postanejo utrujeni in brez sijaja. Vidni posledici sta slamnast izgled in razcepljene konic, ti sta še posebej vidni pri barvanih laseh.

Pomembna je nega

Seveda je dobro če že preventivno preprečimo takšno stanje las. Vendar kadar imamo enkrat razcepljene konice je izrednega pomena pravilna nega - in to najbolje brez silikona. Silikoni lasem hitro pripomorejo k dobrem izgledu. Okoli las ovijejo film in tako ustvarijo viden sijaj. Tako lase hitro izgledajo super, vendar dolgotrajno ne pomagajo. Na dolgi rok silikoni le škodujejo lasem.

Z vsakim umivanjem las na lase nanesete še več silikona (ter tudi na lasišče). Lasje tako postajajo vedno težji in kar kmalu so brez močni. Lasje več nimajo volumna in večina frizur, čez nekaj časa razpade.

Pri tem pomaga le preklop na izdelke brez silikona.

Lasem je potrebno prihraniti obremenitve

Lasje so vsakodnevno izpostavljeni veliko različnim vplivom, veliko od teh obremenjuje lase: barvanje, glajenje, vsakodnevno umivanje z vročo vodo, sušenje s fenom, sonce, veter, klor ali morska voda na dopustu... Na dolgi rok ima to slab učinek za lase!

Kaj lahko storite kadar so lasje že uničeni?

  • Ukrep 1: Lasje varujte s pokrivalom pred sončno svetlobo in se izogibajte obremenitvam.
  • Ukrep 2: Lase ponovno poživite s kuro. Za kuro lahko uporabite tudi gospodinjska sredstva. Tako lahko na primer: stepete beljak, dodate nekaj soka limone in maso pustite delovati na laseh približno 15 minut. Alternativno lahko v konice las vtrete olivno olje ali pa si lase umijete s pivom. Obstajajo številne rešitve, ki lasem pripomorejo k sijaju.

Profesionalni know-how

Seveda najboljše pri razcepljenih konicah pomagajo izdelki, ki so bili posebej ustvarjeni za ta namen. Na strani Ecco Verde imate veliko izbiro izdelkov za nego las, od olji za lase do intenzivnih kur, ter posebnih negovalnih izdelkov. Tukaj je nekaj za vsak tip las in rešitev za vsak problem. Seveda so vsi izdelki naravni in ne vsebujejo silikonov.

V tem smislu: Poletje je čudovit čas, vendar za naše lase predstavlja veliko obremenitev. Vendar če jih redno negujemo bodo poletje prestali brez problemov. Tukaj najdete vse izdelke za nego las najboljših mednarodnih znamk.