Dnevna nega najstniške kože z Essentiq

Dnevna nega najstniške kože z Essentiq

Direktor blagovne znamke naravne kozmetike Essentiq ima tudi sam doma dva najstnika (enajst in štirinajst let). Kot večina najstnikov se tudi ona bojujeta z mozolji in ogrci. Zato so pri Essentiq začeli raziskovati ustrezno in učinkovito nego najstniške kože. Ugotovili so, da je najpomembnejši korak za preprečevanje mozoljev ustrezno in redno čiščenje. Vendar pa je ravno to točka, ki jo najstniki ne upoštevajo, kot bi morali.

Najstniki bi so obraz morali vsak večer umiti s čistilnim gelom. Še boljše bi bilo, če bi ga uporabili dvakrat dnevno - zjutraj in zvečer. To lahko storite tudi med tuširanjem.

Kadarkoli pride do nastanka podkožnih mozoljev, je smiselno uporabiti piling za obraz (uporabite ga enkrat ali dvakrat tedensko). Pilinga ne uporabljajte na področjih obraza, kjer je koža tanka (kar je običajno na licih).

Essentiq je razvil fluid posebej za najstnike z mastno kožo in tudi vse ostale ljudi z mastno kožo: Fluid s cvetlično mirto in bergamotko . Fluid bazira na vodi v kombinaciji z gelom aloe vere in polisaharidi. Zaradi vsebovanih sestavin je fluid izjemno lahek, zato se odlično prodre v kožo (kar je ravno to, kar potrebuje mastna koža). Glavne sestavine so rožnate mirte, Saw palmetto, izvlečki brinovih jagod in olje bergamotke. Sestavine pomagajo očistiti pore in tako zmanjšati nastajanje sebuma, ki povzroča težave. Poleg tega izboljša vlažnost in sijaj kože. Fluid je obogaten tudi z bio-fermentirano hialuronsko kislino, ekstraktom ksimene, glicerinom, alantoinom, pantenolom in bisabololom.

Pozimi in v hladnem vremenu tudi mastna koža potrebuje zaščitno nego. V teh primerih Essentiq priporoča uporabo KIDS kreme za obraz aloe vera in vanilija. Zakaj? Ker ta krema vsebuje lahka in hitro vpijajoča se olja, ki kože ne mastijo. Če pa ima najstnik na obrazu tanko kožo, Essentiq pozimi priporoča kremo za suho kožo: Imortelle & Babassu .

Če povzamemo, nega najstniške kože naj bo sestavljena iz Nevtralnega čistilnega gela za obraz Green Lemon & May Chang, Pilinga z olivo in šipkom in Fluida s cvetlično mirto in bergamotko. Čistilno rutino je potrebno izvajati vsak dan, ko se pojavijo mozolji. Ne dopustite, da koža razvije problematična vnetna poodročja.