Prekrivanje sivih las

Kaj morate upoštevati pri barvanju

V tem članku boste izvedeli kako z naravno barvo doseči najboljši rezultat barvanja na sivih in beli laseh. Da bi lahko dosegli najboljši rezulatat, smo vam pripravili nekaj nasvetov in trikov.

Vedeti morate, da je sive in bele lase najtežje pobarvati, ker so depigmentiranimi (brez sence). Ampak, če se boste držali naših nasvetov, lahko optimalno prekritejte tudi sive lase.

Nasveti za vaše naslednje naročilo:

Blond lasje: Da bi sivi lasje postali blond, proizvajalci uporabljajo rumena zelišča, kot so kurkuma, resedi in mnoga druga. (Opomba : prosim ne pozabite, da temne površine ostajajo kljub barvanju z naravno barvo las, temne). Če se želite izogniti neprijetnim presenečenjem, uporabite blond mešanico neposredno po mešanju, pod pogojem, da ne vsebuje kane, rubie ali druge rastlinske barve, ki je obarvana rdeče ali roza. V tem primeru preberite priložen opis in sestavine.

Rdeči lasje: Če želite vaše sivo-rdeče lase spremeniti v svetlo rdeče, uporabite kano ali rubio. S tema dvema barvama se doseže najboljša rdeča barva.

Rjavi lasje: Za bogat odtenk rjave, morate, če imate zelo svetle lase, barvanje opraviti dvakrat. Optimalna zasnova bi bila: en dan pustite delovani kano 2 uri, nadlednji dan pa uporabite kano in indigo skupaj. Ker naravne barve niso škodljive za lasišče in lase, bi lahko barvanje varno opravili v enem dnevu. Kljub temu pa priporočamo, da se barvate v razmaku dveh dni. V tem času se bo lasišče pomirilo in barva se bo bolje ''usedla''.

Nekaj predlogov za pravilno mešanje barv:

  • 50% indiga in 50% kane za srednje rjave do rdečkasto rjave
  • 70% indiga in 30% kane za srednjo do temno rjave
  • 80% indiga in 20% kane za temno rjave

Več indiga kot uporabite, temnejša bo barva in obratno.

Črni lasje: Za črno barvo las boste potrebovali veliko potrpežljivosti in predanosti. Prvi poskus ni vedno uspešen. Iz tega razloga bi morali uporabljati barvo, dokler ne boste dosegli želenega rezultata. Podobno kot za rjave lase, pustite delovani kano 2 uri, naslednji dan pa indigo za 2 do 3 ure. Pri zelo svetlih rjavih laseh bo črni učinek blažji, kot če bi uporabili samo indigo.

Priprava in uporaba:

Za pripravo uporabite mlačno vodo. Zmešajte zelišča in pasto takoj uporabite na mokrem in čistem lasišču (to je zelo pomembno, posebej pri kodrih). Če želite uporabiti klasično metodo, zmešajte kano s kislino, kot je naprimer kis ali limonin sok in pustite stati celih 8 ur. Indigo je potrebno zmešati s toplo vodo in sodo bikarbono in pustiti stati približno 15 minut.

POMEMBNO:

Priporočljivo je, da ne uporabljate mastnih snovi pri pripravi in ​​pri uporabi barve in zeliščnih mešanic. Zelo pomembno je, da prekrijete celotno lasišče. Za čiščenje uporabite blage izdelke, po barvanju pa ostanke temeljito odstranite.