Napačen izdelek? Ni problema.

Ste kupili napačen puder? Ali je vaša krema za obraz preveč mastna? Pokazali vam bomo 10 idej za recikliranje kozmetičnih izdelkov, ki jih ne želite več uporabljati.

Je vaša kozmetika rezultat impulzivnega nakupa, jo uporabljate redko ali se na njen nabira prah? Preden kozmetične izdelke, ki jih ne uporabljate več ali ste kupili napačne, zavržete, jih preprosto reciklirajte. To ne koristi le prihranku denarja, ampak je koristno tudi za okolje.

Tukaj so naši nasveti:

 1. Podlaga je presvetla ali pretemna
  Včasih se zgodi, da kupimo podlago z napačnim odtenkom. Mogoče je kriva svetloba v trgovini, mogoče hitenje pri nakupu, ali pa ste se pri nakupu preko interneta odločili narobe. Kaj lahko storite? Svetlejšo podlago nanesite na sredino obraza, temnejšo pa pod ličnice in pod čeljust. Če boste prehode dobro zabrisali, boste dobili naravne linije brez ostrih barvnih kontrastov. 

 2. Šminka in rdečilo
  Ste kdaj pomislili, da bi namesto šminke uporabili rdečilo in obratno? Deluje. Poskusite s konicami prstov enakomerno nanesti šminko na lica in dobili boste naraveno, svetlo polt. Ko boste končali s šminko, uporabite rdečilo na ustnicah.

 3. Senčilo
  Senčila, predvsem tista iz naravnih mineralov, so primerna za marsikaj, če dodate prave sestavine. Mešate jih lahko z laki za nohe, da bi dobili barvni lak za nohte. Z nekaj kapljicami vlažilne kreme boste dobili senčilo v kremi, z malce kakavovega masla pa čudovito šminko.

 4. Krema za obraz
  Imate v omarici hranljivo kremo za obraz, ki je ne uporabljate več, ker je vaša koža po uporabi preveč mastna? Nikar je ne mečite proč. Krema je idealna za uporabo na grobih delih telesa, kot so kolena, komolci, pete in razpokana koža.

 5. Eyeliner in maskara
  Ta dva izdelka sta medsebojno zamenljiva. S tankim čopičem in malce maskare, lahko določite kot očesa, ali s pomočjo eyelinerja olepšate trepalnice.

 6. Olje za telo
  Imate telo olje, ki ga ne uporabljate več? Zmešajte ga s soljo ali sladkorjem in uporabite kot piling. Enkrat na teden lahko na ta način odstranite odmrle kožne celice.

 7. Rdečilo in mineralna zemlja
  Rdečilo in mineralno zemljo lahko uporabite kot kompaktni, neprosojni senčili. Še posebej, če imate temne oči.  Če le ni vaša polt istega odtenka, ima rdečilo na očeh lahko lep učinek. 

 8. Robčki
  Če imate robčke, ki so se pusušili, jih lahko uporabite za brisanje prahu ali pa jih uporabite kot običajne robčke.

 9. Čistilno mleko
  To vam omogoča, da očistite in vzdržujete svoje usnjene čevlje. Tako boste ubili dve muhi na en mah. Hkrati boste porabili mleko in poskrbeli za nego svojih usnjenih izdelkov.

 10. Šampon in balzam
  S šamponom lahko na roke operete oblačila (predvsem volnene puloverje). Balzam pa lahko kasneje uporabite kot mehčalec.