Zamolčane prednosti pilinga

V tem članku, želimo enkrat priti do dna vsem nasprotujočim informacijam in enkrat za vselej pojasniti, zakaj bi morala biti uporaba pelinga rutinska. 

Začnimo z osnovami, ki jih mnogi že poznate: 
Kaj so odmrle celice? Mrtve oziroma odmrle kožne celice tvorijo na koži tanek organski film, ki obdaja nove plasti kože in s tem ovira dihanje kože med regeneracijo. Verjetno se še iz svojih šolskih dni spomnite, da je koža pravzaprav sestavljena iz več plasti: usnjice, povrhnjice in rožene plasti (v povrhnjici).  

Proces obnavljanja celic se začne od znotraj. Dermis se premika v višje plasti kože, do povrhnjice, na koncu pa pridejo na površino kože. Torej nastane prostor za nove generacije celic. Plasti v roženici imata dva dela. Zunanji del je sestavljen in elementov odmrlih celic brez jedla in ima le majhen odstotek vode. Mrtve celice se iz zunanjeg sloja odstranijo naravno.

Po tem uvodu v anatomijo, se morda sprašujete, če se mrtve celice izločijo same, zakaj bi koža potrebovala redni piling?

Obstaja več razlogov, ki so v glavnem povezani z okoljem, v katerem živimo in naš način življenja. Smog, okoljski vplivi, razvade in hrana, vplivajo na celično presnovo in hormonski vpliv, ki prispeva svoj del. Uporaba vlažilnih krem vpliva na obnovo kožnih celic, saj se z rehidracijo paradoksalno upočasni obnavljanje roženice.

Vsi ti kažejo, da je uporaba pilinga najboljši način za ustvarjanje novih celic in prostora za novo kožo. Poleg izboljšanja obtoka, pilingi spodbujajo naravno proizvodnjo kolagena v koži. Kolagen je najboljše orožje proti gubam, saj kožo napne, zato preprečuje prehiter nastanek gub.
Problem s katerim se soočajo številne ženske, so vraščene dlake. Redna uporaba pilinga, lahko prihrani veliko težav, saj je koža po uporabi dovolj mehke, da ne ovira rastočih dlak.  

Drugo razlog je luskasta koža, ki ne le neprijetna na pogled, ampak tudi na otip. Neprijetne luske se pogosto pojavijo. To je posledica keratinizacije starih celic, ko se luskasta koža sčasoma pomeša z sebumom in na koži ostanejo te deponirane snovi. Tvori se neke vrste rezervoar, ki ga je težko odstraniti in tako omejuje učinkovitost tudi najboljših krem. Poleg tega pa luščenje kože preprečuje nastanek gliv in glivičnih okužb. 

S prihodom poletja, vsi sanjamo o lepem tanu, vendar pa ravno takrat veliko ljudi dobi nepravilne lise in madeže, kar je neposredna posledica zgoraj omenjenega mehanizma izmenjave celic. Biološki mehanizem obnavljanja celic poteka neenakomerno, pri čemer se odmrle kožne celice ne odstranijo enotno. Z redno uporabo se lahko odpravi ali zmanjša tudi ta težava.

Na koncu pa k estetskemu vidiku kože, ki lahko le zdrava opravlja svoje naravne funkcije kot so zaščita pred zunanjimi vplivi, soncem in zaščita pred okužbami.  

Uporaba pilinga ni primerna za vsak dan. Radi bi poudarili, da bi bila vsakodnevna uporaba pretirana in bi imela za posledico suho in dehidrirano kožo. Piling uporabite enkrat do trikrat na teden, tako ne bo motil naravnega ravnovesja lipidov v koži. Razlika pa je vsekakor opazna pri uporabi naravnih pilingov.

Pomembno je razumeti, da je tako preprost ukrep kot je piling, pogosto podcenjen in spregledan. Z njim lahko dosežemo takojšnje rezultate kot so enakomerna polt, naravno sijoča in zdrava koža, pa tudi pomlajevanje kože. 

Prav tako pomaga čudovita kombinacija, ki smo jih izbrali za vas: Anti Aging piling maska ​​za obraz in telo iz skupine Domus Olea Toscana v kombinaciji z naravno gobico Cose della Natura.
Odličen izdelek za kožo na obrazu je piling maska ​​z dvojnim učinkom. Čistilna marelična zrnca kožo vlažijo in zagotavljajo antioksidativno nego, zato je izdelek izdealen za zrelo kožo. Zahvaljujoč posebni formuli, ni primeren samo za obraz, ampak tudi za druge dele telesa, ki jih želimo zgladiti in negovati (stopala, kolena, komolci, dekolte).
Pri popolni koži pomembno vlogo igrajo tudi pravilna uporaba pripomočkov. Za obraz priporočamo svilnate gobice Cose della Natura. Naravna spužba je mehka, ne povzroča alergij in zagotavlja popolno odstranitev odmrlih celic, v kombinaciji z masko pa naredi kožo mehko in gladko. Za nego telesa pa priporočamo Honeycomb naravno spužvo. Njena tekstura pomaga očistiti grob epidermis. Pravilna uporaba omenjenih izdelkov bo preoblikovala vašo kožo. Ta bo čista, bolj zdrava, mlajša in pripravljena na poletje! 

Da bi preprečili agresivno delovanje vode, ne pozabite na uporabo dobre vlažilne kreme in dokažite svoji koži, da jo imate radi.