HEJ ORGANIC Sensitive za občutljivo kožo

HEJ ORGANIC Sensitive za občutljivo kožo

Trendovska in veganska nemška blagovna znamka HEJ ORGANIC ponuja široko paleto naravne kozmetike, temi "občutljive kože" pa se je posvetila tudi linijo Sensitive. Skupaj bomo preučili, kaj natančno opredeljuje ta tip kože in kako jo optimalno negovati. Žal ni zabavno trpeti težav zaradi občutljive kože! Pravilna nega pa je lahko zabavno, saj koža z ustrezno kozmetiko dobi vse, kar potrebuje, in vzpostavi ravnovesje. Tako polt spet zasije.

Kaj pravzaprav je občutljiva koža?

Pomembno je vedeti, kaj natančno je občutljiva koža in kaj potrebuje. Poleg še posebej previdne nege je bistvenega pomena intenzivna zaščita pred vplivi okolja, saj ima ta tip kože pogosto zmanjšano naravno pregradno funkcijo in je lahko nagnjena k nepravilnostim, pordelosti ali draženju. Še posebej ob spremembi letnih časov spomladi in pozimi, ko je izpostavljenost ogrevalnemu zraku, vetru in mrazu še posebej intenziva in zahteva nežno podporo skupaj z intenzivno nego. Občutljiva koža je zlahka neuravnotežena in reagira na draženje z agresivnimi izdelki, nekaterimi negovalnimi sestavinami ali dišavami. Sonce, vročina ali stres pa so lahko tudi stresni dejavniki, ki jih je treba vedno upoštevati pri negi kože.

Blago čiščenje in intenzivna nega

Čiščenje je eden od temeljev nege kože, zato začnimo tu. Občutljiva koža potrebuje še posebej nežno čiščenje z blagimi sestavinami. Sensitive milo za čiščenje obraza je za to najprimernejše, saj ima enako vrednost pH kot koža in tako ne vpliva niti na njeno občutljivo ravnotežje niti na zaščitno funkcijo. Hkrati je pomembno biti pozoren tudi na temperaturo vode: naj bo mlačna, saj lahko pretoplo ali premrzlo čiščenje povzroči draženje. Poleg tega se izogibajte pilingom. Po čiščenju kožo nežno posušite s čisto brisačo in je ne drgnite.

Tudi nadaljna nega naj bo čim bolj blaga, vendar pa mora zagotoviti intenzivno nego in pomagati krepiti zaščitno pregrado - z najnežnejšimi možnimi sestavinami, ki imajo pomirjujoče lastnosti in podpirajo kožo. Tu velja pravilo: manj je več! Manj sestavin vsebuje izdelek, manjše je draženje ali nevarnost draženja kože.HEJ ORGANIC s Sensitive oljnim serumom in Sensitive kremo 24H ponuja nepremagljiv duet za optimalno nego kože. Serum lahko uporabljate samojstojno, pred nanosom kreme ali pomešan s kremo - za prijetno hidracijo in čudovit sijaj, krema pa zjutraj in zvečer intenzivno vlaži in pomirja kožo. Vsi negovalni izdelki v liniji vsebujejo regeneracijsko konopljino olje in pomirjujoče izvlečke kamilice in ovsa ter ščitijo kožo.

S skrbno nego, nego in uravnoteženim življenjskim slogom lahko tudi najbolj občutljiva koža najde mir in ponovno zasije!

Odkrijte vse izdelke iz linije Sensitive