5 najboljših nasvetov za sijočo zimsko kožo

5 najboljših nasvetov za sijočo zimsko kožo

Ali je tudi vaša koža v meglenih januarskih jutrih medla in brez življenja? Zima je lahko še posebej ostra do občutljivo kožo. Tukaj so naši najboljši nasveti za ohranjanje zdrave, sijoče kože – tudi v najhladnejših mesecih.

GLADKA IN SIJAJČNA

Kombinacija sivega neba in suhe kože lahko povzroči resno bledo kožo – zadnje, kar si želite pozimi! Z rednim pilingom odstranimo odmrle kožne celice, nečistoče in umazanijo ter izpostavimo svetlo, zdravo kožo pod njo. Pazite le, da ne poškodujete ali pretirano razdražite kože zaradi uporabe preveč abrazivnega pilinga.

USTVARJANJE PREGRADE

Zaščitno pregrado za kožo lahko ustvarite tako, da dnevno kremo združite z obraznim oljem, ki hrani kožo. To koži ne zagotavlja le dodatnih hranil, ampak tudi ustvari pravo oviro, ki kožo ščiti pred negostoljubnimi razmerami.

Hranljivo olje lahko nanesete pred vlaženjem, da kožo intenzivno negujete, ali pa čez dnevno kremo, da ustvarite zaščitno pregrado za kožo – to je še posebej uporabno v težkih vremenskih razmerah za zadrževanje vlage v koži. Tudi najbolj suh zrak ne more odstraniti tako pomembne vlage s kože. Mimogrede, to je odličen nasvet tudi za smučanje!

JEJTE ORANŽNO ZELENJAVO

Oranžna zelenjava je bogata s karotenoidi – snovjo, ki ji daje živahen odtenek. Morda se sliši nekoliko nenavadno, vendar so znanstveniki ugotovili, da so ljudje, ki uživajo dieto z visoko vsebnostjo karotenoidov, zaradi "karotenoidnega obarvanja" na svoji koži imeli prefinjeno zlat lesk.

Če torej pozimi redno jeste korenje, buče in sladki krompir, lahko ta zdrav pridih zagorelosti ohranite tudi v globoki zimi!

Povečan vnos sadja in zelenjave, bogatega z vitaminom C, spodbuja tudi proizvodnjo kolagena, naredi vašo polt napeto in vas ščiti pred zimskim mrazom, ki je v tem letnem času vseprisoten.

VLAŽNOST

Skoraj vsi tipi kože so pozimi bolj suhi, saj koža zaradi nižje vlažnosti hitreje izgublja vlago.

Močan, hladen veter in pregreti prostori, ki dodatno izsušijo, to še poslabšajo. Rezultat je suha koža, ki se lušči in bledi lasje.

Zato je dobro, da poleg pravilne nege kože zrak v spalnici navlažite z vlažilcem (ali tako, da v bližini svojega radiatorja postavite toplotno odporno skodelico za vodo). Povečana vlažnost v spalnici preprečuje, da bi se vaša koža ponoči izsušila.

OMEGA - ZNOTRAJ IN ZUNAJ!

Omega-3 maščobne kisline so ena najboljših hranil za ohranjanje zdrave kože, zlasti pozimi. Pomagajo pri popravljanju celičnih membran in zmanjšanju vnetja. Še posebej pozimi poskrbite, da boste s prehrano vnesli dovolj omega esencialnih maščobnih kislin. To je mogoče doseči v obliki 2-3 obrokov rib z visoko vsebnostjo maščob ali konopljinih semen na teden. Lahko pa razmislite tudi o jemanju dodatka omega-3 pozimi.

Mimogrede, omega maščobne kisline imajo tudi zunanji učinek! Če torej uporabljate tudi izdelek za nego kože, ki je bogat z maščobnimi kislinami omega-3, omega-6 in omega-9, podpirate naravne funkcije kože na dva načina, od znotraj in od zunaj. To pomeni, da ste lahko prepričani v sijočo polt in lepo kožo tudi v najhujši zimi.