Nega kože za najstnike

Težave s kožo se običajno pojavijo v puberteti, in sicer ravno takrat, ko mladi največ pozornosti namenjajo svojemu videzu. S pravilno nego, se lahko izognemo velikim težavam. ​

V puberteti nivo hormonov poskoči v višave. To ima različne učinke na telo, najbolj pa se pozna na mladostniški koži. Pojavijo se nepravilnosti, mozolji in akne.

Preventiva

Nega kože se začne z izbiro pravih izdelkov. Obstaja veliko sestavin, ki lahko negativno vplivajo na kožo. Tu sta dva primera:

Dišave: nekatere dišave so občutljive na svetlobo in kisik in lahko spodbujajo vnetje žlez lojnic.

PEG: polietilen glikol ali PEG na kratko, predstavlja težavo, saj kožo naredi bolj prepustno za škodljive snovi in na splošno ni zdrava sestavina.

Skrb za mladostno kožo

  • Najpomembneje je, da koža lahko diha. Iz tega razloga, ni vedno dobro, če izdelki tvorijo tanek film na koži. Pomanjkanje zraka slabo vpliva na splošno stanje kožo in spodbuja nastanek mikrobov. Glavno pozornost tako namenite negi, ki ne maši por.
  • V puberteti je proizvodnja sebuma povečana. Zato je pomembno redno čiščenje.
  • Losjoni, ki ne vsebujejo emulgatorjev manj dražijo kožo. Izogibajte se agresivnih površinsko aktivnih snovi.
  • Opozorilo: izogibajte se preveč pogosti in intenzivni negi, saj boste dosegli nasprotni učinek. Preobremenjena koža lahko privede do mozoljev in draženja.
  • Higiena je pomembna, vendar v pravi meri. Preveč umivanja spodbuja še večje nastajanje maščob in hkratno izsuševanje kože. Suha koža povzroča srbenje, kar lahko privede do okužbe.
  • Tesna oblačila imajo enak učinek kot film na koži. Koža ne more dihati, vlaga se kopiči in mikrobi se množijo.
  • Bižuterija in drugi poceni dodatki pogosto vsebujejo nikelj. V kombinaciji s potenjem nastane zelo alergena snov, ki povzroča rdečico, srbenje in mehurje, zato bodite previdni.
  • Prehrana ima pomembno vlogo. Nepravilna prehrana je lahko povod za težave s kožo. Maščobne kisline lahko vplivajo na tako imenovane vnetne procese v telesu. Preveč škodljivih maščobnih kislin lahko negativno vpliva na kožo. V nekaterih primerih pa zdravniki predpišejo tudi zdravila, problem pa je v tem, da pogosto ne poznajo pravega vzroka. Obisk kozmetičarke pa lahko omili vidne posledice.
  • Tudi pri uporabi ličil velja, da mora koža dihati. Dobra podlaga bo zakrila nepravilnosti, slaba pa lahko še poslabša težave s kožo.

Certificirano naravni negovalni izdelki so brez mnogih problematičnih snovi, ki dražijo kožo. Veliko znamk nudi izdelke za nego kože, ki so namenjeni posebej mladi koži. Tukaj je naš izbor:

Proti mozoljem / aknami:

FANGOCUR Mineralno milo proti aknam

To milo je bil razvit posebej za čiščenje kože z aknami, ogrci in nečistočami. Sestavine tega mila zavirajo vnetne procese.

Burt'S Bees Blemish Stick

Stick je zelo učinkovit proti aknam in mozoljem, zaradi svoje kombinacije naravnih sestavin, pa tudi izredno nežen.

Primavera Anti Pickel Aktivgel z grozdjem in žajbljem

Gel, ki se hitro vpije zagotavlja antibakterijsko nego za mešano kožo in mastno kožo, zmanjšuje ogrce in je učinkovit proti mozoljem. Vsebuje izvlečke lubja vrbe in žajblja.

Proti kožnim nečistočam:

FARFALLA in Balance matiran fluid

Nežen fluid očisti, izboljša in pomirja kožo in je primeren za nečisto in mešano kožo.

Pure Skin Food Beauty olje za mlado in mešano kožo

Kombinacija učinkovitih, čistih rastlinskih olj, pomaga odstraniti nečistoče in izboljša kožo. Primerno za nečisto in mastno kožo.

BJOBJ Teen mleko za čiščenje

Čistilno sredstvo, ki je posebej zasnovano za potrebe mlade kože. Nežno in naravno očisti s pomočjo kakavovega masla in vitamina E.

FUN'ETHIC "Être Ado" Micelarna čistilna vodica

Čistilna vodica je primerna za popolno čiščenje kože in odstranjevanje ostankov ličil. Naravne sestavine delujejo antibakterijsko in se borijo proti težavam s kožo, brez draženja.

INDEMNE Gimme Clear! losjon

Vsestranski paket za čiščenje kože je sestavljen iz dveh losjonov in čistilne vodice. Idealno za nežno čistilno nego in preprečevanje nepravilnosti.

Za nego kože:

FUN'ETHIC "être Ado" Tonizirajoče negovalno olje

Lahko negovalno olje intenzivno neguje in oskrbi kožo z vlago, brez agresivnih sestavin. Izdelek se lahko uporablja za nego telesa, kot serum za obraz in kot maska za lase.