Nega kože v jesenskih mesecih - 2. del

Nega kože v jesenskih mesecih - 2. del

Prejšnji teden smo pisali o tem, zakaj je nega v mrzlih mesecih še posebej pomembna. Tokrat pa je pred vami nekaj konkretnih nasvetov. 

Nega obraza za ženske

V jesenskih mesecih priporočamo uporabo vlažilnih dnevnih krem in bogatejših nočnih krem z lipidi. Snovi kot so urea in karitejevo maslo, zadržujejo vlago v koži in pomagajo pri obnavljanju kože. Priporočljiva je tudi občasna uporaba vlažilnih obraznih mask. V hladnješih mesecih uporabljajte blaga čistilna sredstva, ki ne obremenjujejo kože. 

Telo

Po prhanju nanesite kremo za telo, ki je bogata z lipidi. Urea in glicerin vežeta vlago v kožo in krepita zaščitno pregrado kože. 

Noge

Koža na nogah, še zlasti na območju goleni, lahko v hladnih mesecih postane suha in groba. Na tem področju je koža tanjša, zato ne more shranjevati veliko vlage. Z lipidi bogata nega, ki vsebuje panthenol, hialuronsko kislino ali kreme z visokim deležem karitejevega masla, arganovega olja in ostalmi olji oreščkov, nudijo odlično nego telesa v hladnejših dneh.  

Stopala

Tople nožne kopeli z dodatkom regenerativnega olja, delajo čudeže. Stimulirajo prekrvavitev in mehčajo poroženelo kožo. Po kopeli uporabite izdatno količino kreme za stopala (tudi v tem primeru priporočamo takšno z dodatkom uree). Če trpite za trdo kožo, priporočamo uporabo plovca za stopala.

Roke

Naše roke so še posebej ranljive, saj je koža na rokah skoraj brez maščobnega tkiva in ne vsebuje veliko žlez lojnic. Tako vlaga hitro izhlapi. Prepogosto pozabljamo, da je uporaba ustreznega mila, izrednega pomena. pH ustrezna mila namreč ne poškodujejo naravnega kislinskega plašča kože. Po čiščenju uporabite z lipidi bogato kremo za roke, pred spanjem pa si privoščite nego z bogato kremo.

Ustnice

Ustnice so zelo občutljive na hladne razmere, zato na prostem vedno uporabljajte balzam, ki vsebuje dragocene vlažilne sestavine, ki tvorijo naravno bariero in ščiti pred vplivi okolja. 

Moška koža

Moški lahko sledijo vsem predlaganim nasvetom, razen pri negi obraza. Njihova koža obraza je drugačna, saj je debelejša od ženske kože. Zato priporočamo uporabo izdelkov, ki so razviti posebej za moško kožo. Ti vsebujejo manj maščob in se manj bogati. 

Otroci

Ne pozabite na UV zaščito tudi v jasnih in sončnih hladnih dneh. Ne pozabite, da je prepogosto kopanje škodljivo za občutljivo otroško kožo. Več nasvetov za nežno nego otroške kože pa boste našli tukaj.