Menstrualne skodelice - praktične, higienične, ekonomične

Menstrualne skodelice - praktične, higienične, ekonomične

Čeprav so na voljo že kakšno destletje, so menstrualne skodelice premalo poznane med ženskami. Napaka. 

Menstrualna skodelica je neke vrste posodica, ki se vstavi v nožnico in tam zbira menstrualno tekočino. Namenjene so večkrati uporabo in odvisno od modela, zberejo do 30 ml vsebine.  

Prvi patenti za tovrstno novost v času menstruacije, je bil prijavljen v 30-ih letih prejšnjega stoletja v Ameriki. Kljub temu, pa so menstrualne skodelice šele pred kratkim postale znane širši javnosti in prav je tako. Njene prednosti so predvsem v tem, da so ekološke, ekonomične in neškodljive za zdravje.  

Prednosti

Menstrualne skodelice imajo veliko prednosti. Nekatere od teh so:

  • Varna zaščita: zagotavljajo zanesljivo zaščito pred puščanjem in so popolnoma nevidne.
  • Trajnost: pri pravilni uporabi, lahko se lahko skodelica uporablja do deset let.
  • Ekološki vidik:  za razliko od tamponov in vložkov, ne nastajajo odpadki. 
  • Ugodna cena: skodelice so cenejše od tamponov in higienskih vložkov, saj so namenjene večkratni uporabi.  
  • Zdravje: Menstrualna skodelica je narejena iz medicinskega silikona in brez kakršnih koli toksinov, zato telo ni izpostavljeno nobeni tuji snovi. Tamponi so pogosto beljeni in lahko vsebuje tudi druge problematične snovi.Menstrualna skodelica ne povzroča vaginalne suhosti. Četrtina snovi, ki jih tamponi absorbirajo so naravni vaginalni izločki. Z uporabo menstrualne skodelice, ohranjamo naravni pH nožnice in preprečujemo draženje. Zato so priročne higienske skodelice odlična alternativa za vse, ki trpijo za alergijami, infekcijami in glivicami. 
  • Dolgotrajna uporaba: Uporabljate jo lahko do 12 ur naenkrat. Ko je skodelica polna, jo enostavno izpraznite in ponovno vstavite. Tako preprosto je!
  • Končno lahko pozabite na stalno menjavo tamponov in higienskih vložkov.  

Navodila za uporabo

Kratki zgornji del skodelice vstavite v nožnico. Ta se bo odvila samodejno in se oprijela vaginalne stene. Na internetu obstaja več tehnik za vstavitev menstrualnih skodelic. Ko je enkrat vstavljena pravilno, ne bo zdrsnila nikamor, saj jo na mestu držijo mišice in vakum, ki se ustvari. Ko jo enkrat odstranite, izpraznite in sperete, jo lahko takoj spet ponovno vstavite. Na splošno, praznjenje menstrualne skodelice dvakrat na dan zadostuje. Zato so idealne tudi za uporabo ponoči. Menstrualne skodelice so prilgodljive in dovoj udobne za uporabo med vadbo in športom. 

Menstrualne skodelice so prava revolucija in odlična alternativa konvencionalnim tamponom in vložkom. 

Odkrijte našo ponudo menstrualnih skodelic tukaj.