Poletno sonce, brez obžalovanja

Poletno sonce, brez obžalovanja

Z višjimi temperaturami se poveča tudi moč sončnih žarkov. Ekološki izdeleki za nego nudijo tudi zaščito pred UVA/UVB žarki. Primerni so za vse tipe kože in vse starosti. Obenem so izdelki prijazni do okolja.

Kaj razlikuje certificirano ekološko kozmetiko za zaščito pred soncem in običajne izdelke za zaščito?

Certificirana ekološka kozmetika uporablja le moč mineralnih in rastlinskih filtrov, medtem ko običajni izdelki uporabljajo kemične filtre ali kombinacijo kemičnih in mineralnih filtrov.

Kako delujejo filtri za zaščito pred sončnimi žarki?

Sintetični/kemični filtri za UV žarke prodrejo v kožo in UV žarke spremenijo v infrardeče sevanje (toploto). Krema s takšnim filtrom potrebuje nekje 30 minut preden začne delovati. Ekološka kozmetika uporablja mineralen filter z naravnimi mineraliziranimi pigmenti (npr.: titanov dioksid). Takšen filter odbija sončne žarke in jim razprši, zato ekološki filtri začnejo delovati nemudoma po nanosu.

Zakaj je bolje uporabiti mineralen filter?

Kemični zaščitni filtri imajo potencial ustvariti veliko problemov in nas obremenjujejo kar dvojno. Naravnost na koži in v prehranski verigi. Znanstvene raziskave opisujejo nevarnosti uporabe kemičnih filtrov na človeško telo. Velikokrat takšen filter pozroči alergije. Obenem je učinek podoben hormonskim spremembam (endokrini motilci ali ksenohormoni).

Kemični filtri, npr.: oksibenzon ali oktokrilen, imajo negativen učinek na telo ter okolje. Saj uničujejo koralne grebene. Negativen učinek kemičnih filtrov na morsko življenje je bil znanstveno opisan. V kombinaciji z zakisanostjo oceanov in podnebnimi spremembami kemični filtri poškoduje korale. Posledice so trajne (npr.: "beljenje kolar") in uničijo celotne koralne grebene.

Bodite varni z minerlanimi filtri!

Ali je nanos ekološke kozmetike za zaščito pred sončnimi žarki enostaven?

Ekološki izdelki za zaščito pred soncem so enostavni za nanos in ustvarijo prozorno zaščito. Brez lepljivega občutka in belih sledi. Izdelki nudijo takojšno zaščito in so vodoodporni.

Katere izdelke lahko uporabim brez slabe vesti?

Že več kakor 10 let se znamka Biosolis angažira ustvariti izdelke za zaščito pred soncem, ki varujejo zdravje in spoštujejo okolje. Naravni izdelki imajo ekološki certifikat.

Biosolis zagotavlja, da je formula izdelka popolnoma naravna. In ne vsebuje:

- alergenov
- kemičnih filtrov
- parabenov
- fenoksietanola
- ftalatov

Izdelki vsebujejo mineralen filter, ki ne prodre v kožo in zagotovi popolno zaščito. Znanstven odelek in odelek za razvoj vsakodnevno poskušata razviti najučinkovitejšo, nežno ter ekološko formulo. Nove recepture vsebujejo rastlinska olja in rastlinske izvlečke, ki so nežne do kože. Ob zaščiti formula kožo tudi vlaži.

Glavne misije znamke Biosolis so razviti izdelke, ki celotno družino varujejo pred UVA/UVB žarki, spoštujejo okolje in morkso življenje, zagotavljajo neškodljiv učinek, ustrezajo evropejskim predpisom in varujejo okolje. Obenem znamka sodeluje s certifikacijskim organom Ecocert Greenlife, ki preverja sestavine in formulo.

Odkrite znamko Biosolis!

Med izdelki znamke Biosolis najdete razšpršila za zaščito, kreme za obraz, mleko po sončenju, samoporjavitvene kreme, kreme za sončenje za otroke, itd.