S puberteto pride potenje - youfreen dezodoranti za otroke in najstnike

S puberteto pride potenje - youfreen dezodoranti za otroke in najstnike

Preprečite neprijeten vonj med puberteto

Puberteta z 8 ali 10 leti?

Pred 150 leti so deklice prvo menstruacijo v povprečju dobile pri starosti 16,6. Glede na študijo je danes povprečna starost okoli 12,3 let. Nekatere deklice prvo menstruacijo dobijo že pri 10 letih. Pri večini najstnikov se puberteta zaključi že pri 15 letih. Puberteta se tako danes zaključi v starosti v kateri se včasih sploh še ni začela! V nekaterih primerih se hormonske spremembe v telesu začnejo že pri osmem letu starosti. V tem primeru govorimo o predpuberteti.

Pomembni faktorji, ki so vplivali na zamik pubertete so higiena, prehrana in nasplošno boljše zdravje. Tudi okoljski strupi imajo vpliv na hormonski sistem telesa. Znano je da bisfenol-A vpliva na spolni hormon estrogen in tako lahko povroči hitrejši začetek pubertete.

In poten neprjeten vonj ...

Da se ljudje potijo je popolnoma naravno. Znojne železe hladijo naše telo s pomočjo znoja in tako varujejo pred pregrevanjem.

Hormonska sprememba med puberteto ima vpliv na znojne žleze. Že najmanjša neprijetnost, stres ali živčnost med puberteto povzročijo potenje. Saj so med puberteto vse bolj aktivne žleze znojnice in telo proizvaja več adrenalina.

Telo ima dve vrsti znojnih žlez. Prva skrbi za hlajenje telesa, medtem ko se druga aktivira komaj med puberteto. Najprej proizvaja izloček brez vonja. Nato razgradnja kožinih mikroorganizmov ustvari individualen telesen vonj.

Kaj lahko storimo proti neprijetnem vonju?

Za preprečevanje neprijetenega vonja je med časem pubertete pomembna dobra higiena. Vsakodnevno umivanje in redna menjava oblačil, ki imajo stik s kožo, lahko naredijo precej.

Da preprečimo neprijetne situacije je priporočljivo uporabiti dodatno zaščito. Uporaba nežnega dezodoranta lahko prepreči nastanek neprijetnega vonja.

youfreen dezodoranti za deklice in fante.

Veganski dezodoranti brez aluminija za deklice in fate so nežni ter negujejo kožo z bio aloe vero. Rastlinske snovi prerečijo nastanke neprijetnih vonjav. Za svež vonj, ki obstoji tudi med športnimi aktivnostmi in stresnimi situacijami. In to vse brez močnega umetnega vonja. Naravna varnost brez pogojev.

Skrivnost visokokakovostnih dezodorantov: naravne sestavine najvišje kakovosti v kombinaciji z inovativno recepturo.

Učinkovite sestavine:

  • nadzorujejo mikrofloro in varujejo zaščitno plast kože
  • na naraven način zmanjšajo neprijeten vonj poti
  • nevtralizirajo nastale vonje