Negovalna serija opuncija Weleda

Negovalna serija opuncija Weleda

Opuncija spada v družino kaktusov. Kot vsi kaktusi, je tudi opuncija trdoživa rastlina. Kaktuse opuncije najdemo v Severni in Južni Ameriki ter tudi na Karibih. Tam so te rastline dragoceni pridelki, saj jih pripravljajo kot solate ali zelenjavo, podobno kot kumare.

Sčasoma se je rastlina naučila zelo hitro shraniti veliko vlage, tudi v izjemno suhem podnebju. Da lahko do tega pride, rastlina potrebuje veliko sestavin, ki vežejo vodo, ki so dobre tudi za našo kožo. Weleda je iz izvlečkov te rastline ustvarila lastno linijo za nego kože obraza.

Sestavine, ki izjemno zadržujejo vodo

Katere pa so omenjene sestavine, ki ne zagotavljajo le preživetja opuncije, ampak poskrbijo tudi za odlično nego naše kože? To so predvsem polisaharidi, torej ogljikovi hidrati, ki se pojavljajo v obliki sluzi. Specifični polisaharidi opuncije imajo zdaj odlične lastnosti vezave vode.

Weleda je razvila lasten proizvodni proces za pridobivanje teh sestavin, ki je bil tudi registriran kot patent. Izdelki nove negovalne serije

  • vsebujejo 100 % naravni izvleček iz ekološkega kaktusa opuncije
  • so bogati s polisaharidi, ki vežejo vodo
  • znanstveno dokazano zagotavlja trajno vlago.
  • krepijo pregradno funkcijo kože, kar pomeni, da se vlaga v koži zadržuje
  • imajo pomirjujoče lastnosti
  • so lahki in osvežujoči

Zaradi tega je negovalna serija popolna za ljudi, ki svojo kožo oskrbujejo z veliko naravne vlage, a je ne želijo hkrati obtežiti z izjemno bogatimi kremami ali olji.

Za več biotske raznovrstnosti

Surovine za proizvodnjo izvlečka opuncije prihajajo iz Mehike. Weleda pazi, da uporablja samo visokokakovostne, ekološko pridelane surovine. Trajnost je zagotovljena tudi iz razloga, ker rastline potrebujejo malo vode – voda je navsezadnje vse bolj dragocena. Poleg tega se surovine za Weleda proizvajajo z malo energije. Kosi rastline se preprosto posušijo na soncu. Pregledna dobavna veriga in poudarek na spodbujanju biološke raznovrstnosti dopolnjujeta ukrepe, ki jih je Weleda sprejela za več biotske raznovrstnosti.

Paleta izdelkov iz serije opuncija Weleda:

Opuncija 24-urna vlažilna krema

Opuncija vlažilna krema

Opuncija gel za oči

Opuncija 24-urni vlažilni fluid