Negovalna rutina z 100% Pure izdelki

Negovalna rutina z 100% Pure izdelki

V 4 preprostih korakih do optimalne nege

Do preproste negovalne rutine s štirimi izbranimi izdelki znamke 100% Pure

Trg s kozmetičnimi izdelki je ogromen in nepregleden. Veliko izdelkov je morda privlačnih in zabavnih, vendar včasih manj pomeni več, ko gre za nego kože. Iskanje najboljše možne nege za vaš individualni tip kože med številnimi možnostmi je torej lahko pravi izziv. Vendar ne potrebujete zapletene negovalne rutine - štirje izdelki so povsem dovolj, da optimalno negujete kožo in zadovoljite vse njene potrebe. Da bi to dosegli, je pomembno najprej poznati svoj tip kože.avanje lastnega tipa kože.

Določite svoj tip kože

 • Temeljito očistite svoj obraz.
 • Nato pustite, da vaša koža počiva eno uro brez uporabe kakršnekoli kreme ali drugih negovalnih izdelkov.
 • Po eni uri si dobro oglejte svojo kožo v ogledalu, zapišite svoja opažanja in jih primerjajte s spodnjimi opisi.
 • Poskusite svojo kožo čim bolj natančno uvrstiti v enega od spodnjih tipov, saj bo to olajšalo izbiro negovalnih izdelkov.

 • Normalna koža: Vaša koža na obrazu ima drobne pore, je žametna in je videti dobro prekrvavljena. Na otip je mehka in prožna.
 • Suha koža: Že med počivanjem je koža postajala napenjati in morda tudi pordela. Morda opazite tudi luske in drobne gubice.
 • Nečista in/ali mastna koža: Vaš obraz je videti masten in sijoč, vidne pa so tudi nečistoče ali mozolji. Če imate nečisto kožo, lahko zelo jasno vidite tudi pore.
 • Mešana koža: T-predel (čelo, nos in brada) se sveti, je videti rahlo masten in ima precej velike pore, medtem ko je koža na licih in na predelu okoli oči napeta in pordela.
 • Občutljiva koža: Koža je na mnogih mestih videti razdražena, pordela in napeta.
 • Zrela koža: Vidite gubice okoli oči, ust in na čelu? Je vaša koža precej suha in krhka? Potem je verjetno, da vaš obraz že potrebuje nego za zrelo kožo. Med 20. in 30. letom se začnejo procesi staranja in koža izgubi elastičnost.

Čiščenje - tonizirnje - hidriranje - zaščita pred soncem: popolna nega v 4 preprostih korakih

1 - Čiščenje

Čistilno sredstvo za obraz ima v bistvu samo eno nalogo: s kože nežno odstraniti umazanijo, odvečni sebum in ličila. Če se odločite za naravno kozmetiko, že ta prvi korak poteka brez agresivnih dodatkov in dražečih kemikalij. Vsekakor pa priporočljivo, da tudi ta osnovni negovalni izdelek prilagodite svojemu tipu kože.

 • Normalna koža je dokaj neproblematičen tip kože in jo optimalno očistimo z nežnim gelom ali peno.
 • Suha koža potrebuje posebej nežne izdelke, ki je ne izsušijo in jo med čiščenjem hkrati negujejo. V tem primeru bi bila najboljša izbira Argan Oil Creamy Cleanser.
 • Mastna/nečista koža se lahko čisti z lahkim, brezalkoholnim izdelkom. Idealno bi bilo izbrati kakšnega z dodatnimi čistilnimi in uravnovešajočimi lastnostmi, kot sta Charcoal Clay Cleanser ali Clear Complexion Cleanser Tea Tree.
 • Mešana koža je še posebej zahteven tip kože, saj je treba zadovoljiti dve potrebi hkrati. Za čiščenju pri tem tipu kože je tako priporočljiva pena za uravnoteženje, ki globinsko očisti kožo, ne da bi jo izsušila.
 • Občutljiva koža potrebuje izjemno blago čistilno sredstvo, kot je Cucumber Cloud Foam Cleanser.
 • Zrela koža pa potrebuje več časa za regeneracijo in jo optimalno očistimo s kakšnim revitalizacijskim oziroma negovalnim izdelkom.

2 - Toniziranje

Vodica za obraz ali tonik velja za nepogrešljiv izdelek pri negi kože. Je vsestransko uporaben izdelek, ki s kože ne le odstrani umazanijo in ostanke ličil, ampak jo tudi navlaži, pripravi na nadaljnjo nego ter uravnovesi njeno pH vrednost.

Za vse tipe kože je primeren klasičen tonik Rose Micellar Cleansing Water, ki kožo nežno čisti, hidrira in tonizira.

3 - Hidriranje

Vsaka koža potrebuje vlago in hidratacijo, vendar ne potrebuje vsak tip kože enake količine obojega. Olja so v bistvu hidrofobna (netopna v vodi), vendar pa lahko zagotovijo optimalno ravnovesje vlage, saj kožo oskrbijo s pomembnimi lipidi in na ta način podpirajo naravno zaščitno bariero kože. Lipidi v oljih zadržujejo vlago v koži in so še posebej primerni za suho kožo. Če se koža po uporabi izdelka z oljem še vedno počuti suha, je verjetno dehidrirana - to ni tip kože, ampak začasno stanje. To lahko odpravite z zagotavljanjem vlage/vode oziroma z negovalno kremo na vodni osnovi in dodatki za intenzivno vlaženje, kot je hialuronska kislina.

Tudi pri vlažilni negi je treba paziti, da koža dobi potrebna hranila.

4 - Zaščita pred UV sevanjem

Last, but not least: ne pozabite na zaščito kože pred soncem! Dobra zaščita kože pred UV-žarki je bistvenega pomena in bi morala nedvomno biti del vsake negovalne rutine. Ščiti pred prostimi radikali in škodljivimi žarki, ki so glavni povzročitelji prezgodnjega staranja kože. Poleg tega uporaba kreme za sončenje ne samo zavira znake staranja kože, ampak tudi pomembno prispeva k preprečevanju sončnih opeklin in zmanjšuje tveganje za kožni rak.

Informacije v tem članku so namenjene informiranju in niso nadomestilo za strokovno zdravniško svetovanje, diagnozo ali zdravljenje ter se ne smejo uporabljati kot takšne.