Francoska kozmetika ZAO

Celoten izbor ekskluzivnih bio ličil!

ZAO - essence of nature : visoko kakovostna dekorativna kozmetika v brezčasnih bambusovih embalažah, primernih za ponovno polnjenje. ZAO je prva znamka, ki jo je mogoče ponovno napolniti in je 100% naravna ter je certificirana po strogih smernicah ECOCERT.

Nakupovanje po kategorijah

ZAO: 97 izdelkov

Filter

Vse cene vključujejo DDV.

ZAO je blagovna znamka, ki pripada francoski Cosm'Etiki. Ustanovljena je bila leta 2012 s strani treh prijateljev, katerih velika skrb je narava in zavestna poraba ter vpliv, ki ga ima na okolje. Zato so se prijatelji na podlagi svojih vrednost in filozofije odločili za bio ličila.

Navdih prihaja iz azijske regije, iz katere prihaja eden izmed ustanoviteljev ZAO. Po potovanju po Indiji, Vietnamu, Kitajskem so prišli do Tajvana, kar je sprožilo idejo o izdelavi šmink in drugih ličil iz bambusa. Poleg certificiranih ličil je naravna tudi embalaža, ki združuje eleganco in sodobnost bambusovega lesa. Bambus je nesporen prvak v preoblikovanju CO 2 in izjemno hitro rastoč v primerjavi z drugimi drevesi, kar omogoča ZAO še posebej nizko raven CO 2 .

Poleg tega je bambus tudi vključen v formule izdelkov kot so sok v prahu, hidrolat listov ali macerat iz korenin. Kot rastlina je bogat s silicinsko kislino, ki se naravno pojavlja v našem telesu in igra ključno vlogo pri sintezi kolagena, ki je odgovoren za elastičnost tkiva.

Bambus torej ni samo izvor, ampak tudi identiteta ZAO .

Bambusove vrste, ki se uporabljajo v izdelkih ZAO , niso del prehrane ogroženih pand. Za to vrsto sta bistveni dve vrsti bambusa, ki rastejo le na velikih nadmorskih višinah (1600-3600 m nad morsko gladino). Za izdelavo ZAO pa se uporabljajo Phyllostachys Nigra, Bambusa Arundinacea in Phyllostachis Bambusoides, ki rastejo pod nadmorsko višino 1000 m in se gojijo na območjih, ki so daleč od rezervatov pand.

Ustanovitelji so prepričani, da lahko blagovna znamka simbolizira tudi odnos med bambusom in azijsko filozofijo, ki jo dotika orientalska filozofija in razmišljanje, še posebej pa budizem. V budizmu obstaja več izrazov in vej, med njimi pa sta dve zelo dobro znani, ki temeljita na opazovanju narave: ZEN in TAO. Kot vabilo k meditaciji, za mir v duhu in iskanje harmonije in avtentičnosti na primeru narave. ZAO je kombinacija teh dveh besed.