Certificirana demeter kozmetika

Nakupovanje po kategorijah

Demeter: 220 izdelkov

Filter

Vse cene vključujejo DDV.

Demeter certifikat zagotavlja najvišjo kakovost in označuje kozmetiko, ki je bila proizvedena v skladu z najstrožjimi smernicami. To velja tudi za njihove surovine.

Demeter gre več kot korak dlje od ekološkega in zato velja za najvišjo stopnjo certificiranja živil in naravne kozmetike. Posebej stroge demeter smernice zagotavljajo, da se za proizvodnjo kozmetike s certifikatom Demeter uporabljajo le najboljše surovine najvišje kakovosti.

Leta 1927 je iz združenja kmetov, ki so delovali po antropozofskih naukih Rudolfa Steinerja, nastala organizacija Demeter. Obdelovali in kmetovali so v skladu z bio-dinamičnimi smernicami. Po njihovi miselnosti je zemlja razumljena kot živ organizem. Le z biodinamičnim kmetovanjem se lahko v gojenih rastlinah razvije višji red, ki jim omogoča, da postanejo prava hrana, ki je celostno hranljiva (tj. za telo, um in dušo) in zato tudi blagodejna za živa bitja. Velik pomen pripisujemo tudi biotski raznovrstnosti in poljedelstvu izključno v kombinaciji z živinorejo.

Izvlečki iz obsežnih demeter smernic:

  • Vsaj 95 % vseh sestavin mora izhajati iz ekološkega kmetovanja in najmanj 90 % iz demeter pridelave.
  • Dovoljene so samo čiste in naravne rastlinske arome in izvlečki istoimenskih rastlin.
  • Uporabljajo se lahko samo esencialni dodatki (konzerviranje s citronsko kislino ni dovoljeno, saj se namesto nje lahko uporabi limonin sok).
  • Nepotrebni proizvodni procesi, ki so škodljivi za izdelke (npr. homogenizacija mleka), NISO dovoljeni.