Izdelki Ayurveda

Dobeseden pomen Ayurveda je modrost in znanost o življenju. Izraz izhaja iz indijskega plemena Sanskrta in je sestavljen iz besed Ayus (življenje) in Veda (znanje). Ayurveda je kombinacija izkušenj in filozofije, ki se za zdravje ljudi in njihove bolezni osredotoča na pomembne fizične, duševne, čustvene in duhovne dimenzije.

Ayurveda: 328 izdelkov

Filter

Vse cene vključujejo DDV.

Podlaga Ayurvedska nauka je koncept treh doš Vata, Pitta in Kapha, ki so izpeljanka iz 5. naravnih elemntov: zemlja, voda, ogenj, zrak in vesolje in, ki skupaj določajo vse funkcije in procese človeškega organizma in njegove psihe.

Kapha = struktura, organizacija
Pite = dinamika, transformacija
Vata = gibanje, spremembe

Doše so medsebojno odvisne in, da ne bi prinesle bolezni, morajo biti medseboj usklajene. Za zdravo življenje, so  vse tri doše enako pomembne. Če je ravnovesje med došami porušeno - odvisno od starosti, življenskega obdobja, prehrane in letnega časa - sproži telo "signale".

Cilj ayurvede je vzpostavitev ravnovesja med tremi bioenergetskimi točkami Vita, Pite in Kapha, ki je pomembno za ohranitev zdravja in preprečevanja nastajanja resnih bolezni. Posebaj primerno za ohranitev ravnovesja vseh treh energijskih točk so masaže.

Masaže imajo v nauku Ayurvede veliko širši pomen, kot ga imajo klasične masaže v vsakdanjem življenju. Ayurvedske masaže, h katerim šteje tudi Stirnguss (Shirodhara), ne učinkujejo samo na mišice in tkiva, temveč tudi na celoten živčni sistem. Prav tako očistijo telo pred vsakodnevnim stresom. Pri številnih ajurvedskih masažah se uporabljajo posebna ayurvedska olja.