Olive

Olive (Olea Europaea) Fruit Oil, Olea Europaea Fruit Oil

Olivno olje je pridobljeno s stiskanjem oljk, semen ali obojega. Najbolj kvalitetno olje je stisnjeno iz pulpe. Za kuhanje se uporablja olje stisnjeno iz celega sadeža. Najvišje kvalitete je "ekstra deviško olivno olje". Olivno olje ima dolgo tradicijo uporabe kot nosilno olje za rastlinske ekstrakte ali osnova za zdravilna mazila. V ljudskem zdravilstvu velja za toplo, stimulativno in za krvni obtok koristno olje. Olivno olje se v kožo absorbira zelo počasi, zato je idealno za nego hrapave in luskaste kože. Zaradi visoke vsebnosti oleinske kislne je to olje tako vlažilno in zaščitno, pomaga tudi pri rekonstrukciji kože. 

Kozmetične lastnosti:

  • idealno kot masažno olje ali nosilno olje za rastlinske izvlečke
  • ogrevalno, stimulativno olje, ki izboljšuje krvni obtok 
  • protivnetno in rekonstruktivno delovanje
  • zaščito in vlažilno, za mehko in občutljivo kožo 

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. izdaja 2012


Izdelek z Olive