Baobab

Baobab je 25m visoko drevo, ki ga najdemo predvsem v Afriki, redkeje tudi v Indiji, na Kubi in v Indoneziji. Ime Baobab je dobilo, ker njegove plodove pogosto jedo opice.  Preden drevo prvič obrodi sadove, lahko traja kar 20 let. Baobab je še posebej primeren za kozmetično uporabo proti aknam in vnetjem, ima pa tudi močan antioksidativni učinek. Njegova uporaba je zelo raznolika, lahko se uporablja pri suhi in poškodovani koži. Visoka vsebnost nasičenih maščobnih kislin v baobab olju nase veže vlago, zato je koža po uporabi zaščitena pred njeno izgubo. Kožo gladi in krepi njeno naravno zaščitno pregrado. 

Kozmetične lastnosti:

  • protivnetno delovanje
  • antioksidantivno delovanje
  • veže vlago in ščiti pred njeno izgubo
  • krepi naravno zaščitno funkcijo kože
  • zelo hranljivo in zaščitno

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. izdaja 2012


Izdelek z Baobab.